:

Hoe maak je roze marsepein?

Fien Hofman
Fien Hofman
2025-10-20 07:55:34
Count answers : 9
0
Breng in een pan circa 1 liter water aan de kook. Voeg de amandelen toe en laat ze op middelmatig vuur 1-2 minuten zachtjes koken. Giet de amandelen daarna af in een zeef, laat ze uitlekken en circa 5 minuten afkoelen. Druk daarna de amandelen met de vingers uit het schilletje. Maal de gepelde amandelen in 2 porties met een universele hakmolen heel fijn. Haal tussentijds telkens de samengeklonterde stukjes los van de rand. Doe de gemalen amandelen in een grote kom en zeef de poedersuiker erboven. Voeg 1 el vloeistof, zoals rozenwater, toe. Kneed alle ingrediënten samen met de hand tot een gladde massa. Voeg eventueel nog wat vloeistof toe. Los de roze kleurstof op in wat water en meng het door het marsepeinmengsel tot het de gewenste kleur heeft.
Danique Koning
Danique Koning
2025-10-13 13:23:39
Count answers : 6
0
Kleur de marsepein donkerrood als rode rozen. Verdeel de marsepein in 1 stukje van ca. 20 g en 9 stukjes van ca. 5 g. Rol de stukjes van 5 g tussen je handen tot bolletjes. Leg de bolletjes op enige afstand van elkaar op een plastic sheet en dek af met een tweede sheet. Wrijf nu met je duim elk bolletje tot een rondje van ca. 5 cm Ø: wrijf vanuit het midden naar boven en zijwaarts zo dun mogelijk uit. Vorm de cirkels tot rozenblaadjes: Knijp met je duim en wijsvinger de zijkanten van de dikkere onderzijde voorzichtig naar binnen tegen elkaar aan; vouw naar onder weg. Knijp de dunne bovenkant van de blaadjes heel lichtjes bij elkaar tot een klein puntje. Vorm het stukje marsepein van 20 g tot een kegel met een spitse punt van 6-7 cm hoogte. Maak op ca. 1 cm van de onderzijde een versmalling, waardoor er een voetje ontstaat. Dit wordt het hart van de roos. Wikkel de rozenblaadjes in 3 etappes rondom het hart van de roos, boven de versmalling van de kegel: Vouw 1 rozenblaadje rondom het hart. Druk onderin rondom vast. Vouw 3 rozenblaadjes dakpansgewijs rondom het hart. Druk onderin vast. Vouw 5 rozenblaadjes dakpansgewijs rondom het hart. Druk onderin vast. Vouw de blaadjes nog iets meer open tot het gewenste model. Snijd de verdikking van de onderzijde van het hart weg.

Lees ook

Wat heb je nodig om marsepein te maken?

Om aan de slag te gaan om marsepein te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig: Amandelen Po Lees meer

Hoeveel suiker moet ik gebruiken voor marsepein?

Geen antwoord. Lees meer

Elizabeth Vermeulen
Elizabeth Vermeulen
2025-09-30 16:22:22
Count answers : 9
0
Kneed de marsepein soepel. Maak van de roze marsepein een rolletje van ongeveer 1 cm doorsnee. Rol de groene marsepein uit tot een lap van 2 mm. Snijd het kontje van het rolletje roze marsepein af. Snijd vervolgens 7 gelijke plakjes af. Vouw het plasticfolie in de insteekmap open en leg er een plakje roze marsepein tussen. Vouw dicht en wrijf met uw vinger over de marsepein totdat het mooi dun en rond is. Rol één van de plakjes strak op. Vouw vervolgens de zes andere blaadjes er losjes omheen.