:

Waarom Belgische witloof een culinaire trots is

Keano Janga
Keano Janga
2025-11-06 23:34:25
Count answers : 4
0
Het feit dat grondwitloof in het buitenland bekend staat als ‘Belgian endive’ of ‘endives de Bruxelles’ verraadt al gelijk dat het een Brusselse uitvinding is. Het resultaat is een delicatesse die in Vlaanderen al anderhalve eeuw tot het culinaire erfgoed behoort. Grondwitloof is een wintergroente met een knapperige textuur, witte blaadjes en een licht bittere, haast elegante smaak. Maar wie ooit het verschil proefde tussen grondwitloof en de industriële waterteelt, weet waarom dat de moeite loont. Witloof blinkt uit in eenvoud. Witloof in de oven met ham en kaassaus is een gerecht dat in Vlaanderen troost en status tegelijk uitstraalt.
Sem Badal
Sem Badal
2025-11-06 21:13:33
Count answers : 9
0
Het is een verhaal van menselijke vindingrijkheid en innovatie. België is grootste witloofproducent ter wereld. Het is echt een product van bij ons én een streekproduct waar we fier op mogen zijn.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer