:

Hoe worden cuberdons gemaakt?

Dave Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Dave Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-09-22 00:00:12
Count answers : 1
0
Het snoepgoed werd in 1873 bij toeval uitgevonden door de Gentse apotheker de Vynck. Hij trachtte een manier te vinden om zijn medicijnen langer houdbaar te maken en probeerde ze daarom te verwerken in siroop, een veelgebruikte techniek in die tijd. Echter toen hij zijn experiment een paar dagen later onderzocht, kwam hij tot de ontdekking dat de buitenste laag siroop was versuikerd en verhard. De Vynck toonde zich inventief en wist het mislukte experiment om te zetten in een geslaagd snoepje. Hij besloot de mislukte preparaten te commercialiseren en zo werden de cuberdons geboren.
Owen Veenstra
Owen Veenstra
2025-09-21 21:12:57
Count answers : 5
0
Bij Confiserie Geldhof wordt eerst de typische kegelvorm in gietpoeder gestempeld. Daarna vullen ze de holtes met de vloeibare suikermassa en bakken ze dit geheel in een zachte oven. Dat resulteert in een dunne, versuikerde korst rond de gekoelde stroop van framboos.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten van cuberdon?

Ingrediënten van de Cuberdon-crème brûlée zijn 6 Cuberdons, 500 ml room, 4 eidooiers, 50 g fijne sui Lees meer

Hoe lang blijven cuberdons goed?

Deze korte houdbaarheid verklaart waarom cuberdons vooral in eigen streek te verkrijgen zijn. Week n Lees meer

Carlijn van der Laan
Carlijn van der Laan
2025-09-21 20:37:17
Count answers : 3
0
Cuberdons worden nog steeds geproduceerd op basis van het originele recept van 1873. Hij wordt gemaakt van suikersiroop, frambozensiroop en Arabische gom. De typische kegelvorm wordt in gietpoeder gestempeld, vervolgens vult men de holtes met de vloeibare suikermassa waarna ze gebakken worden in een zachte oven.
Phileine van den Corput
Phileine van den Corput
2025-09-21 20:36:13
Count answers : 9
0
Hij besloot de mislukte preparaten te commercialiseren en zo werden de cuberdons geboren. De oorsponkelijke cuberdon wordt gemaakt met suiker, glucosesiroop, water, Arabische gom, zetmeel en het aroma van framboos.

Lees ook

Wat is cuberdon in België?

Een cuberdon is een kegelvormige Belgische snoep en een populaire lokale lekkernij in Gent. In het Lees meer

Hoe maken ze cuberdons?

Cuberdons worden bereid met Arabische gom. De Eeklose kunstenaar Paul D'havé kreeg de opdracht om d Lees meer