Een flat white is het sterkere zusje van de cappuccino.
Een cappuccino wordt gemaakt met een dubbele shot espresso waar je opgeschuimde melk aan toevoegt.
Een flat white is het sterkere zusje van de cappuccino.
In dit kopje koffie worden 2 shots espresso geschonken.
Daarna wordt er dunne opgeschuimde melk toegevoegd, waardoor een schuimlaagje ontstaat.
De melk wordt opgeschuimd met een melkkannetje met behulp van een stoompijpje.
Als de melk opgeschuimd is, wordt eerst een deel van de melk door de espresso geschonken.
Het laatste deel van de opgeschuimde melk wordt boven op de cappuccino geschonken.
Een latte macchiato is het populairdere zusje van een normale latte.
Je herkent hem vaak meteen omdat deze in een doorzichtig glas wordt geschonken, waarin je duidelijk twee lagen ziet.
Eerst schenk je de opgeschuimde melk en daarna pas de espresso, hierdoor krijg je de duidelijke twee lagen te zien.
Het verschil tussen een latte en een latte machiatto is dus de volgorde.
Vind je een cappuccino of flat white wat te veel?
Dan kies je voor een cortado.
De cortado is eigenlijk een cappuccino, maar smaakt iets sterker, omdat er minder melk aan toegevoegd wordt.
Een latte, of ook wel koffie verkeerd genoemd, lijkt op een cappuccino.
Alleen wordt in een latte meer melk gebruikt.
De melk wordt iets minder hard opgeschuimd dan bij een cappuccino, waardoor hij dunner wordt.
Meer melk betekent dus een minder sterke koffiesmaak, waardoor deze koffiesoort zachter en romiger smaakt.
Een flat white is de lichtste koffie in de zin van de hoeveelheid espresso's die je krijgt, maar daarnaast is het de sterkste van alle drie, doordat je dunne melk toevoegt.
Bij een latte wordt er juist meer melk toegevoegd, waardoor het een minder sterke koffie is, en bij een cappuccino wordt de melk opgeschuimd, waardoor je minder melk hebt, en dit zorgt dat deze koffie ook iets sterker wordt.
De cortado is qua hoeveelheid espresso's hetzelfde als de flat white, maar heeft minder melk dan de cappuccino, waardoor hij lichter is dan de flat white.