Koken is de meest makkelijke manier om mosselen te bereiden.
Een pan met goede deksel is het allerbelangrijkste onderdeel van het koken van mosselen.
Chef Oren: “Mosselen garen namelijk door de stoom in de pan.”
Hoe lang de mosselen moeten koken, is per mossel verschillend.
Timing is alles: houd ongeveer 3-5 minuten aan.
En kook ze vooral niet te lang, want dan worden de mosselen taai.
Schud tijdens het koken een aantal keer goed met de pan en controleer na 3 minuten koken en na 4 minuten koken of ze goed open staan.
Hoe meer mosselen open staan, hoe minder tijd te nodig hebben.
Tip: Liever mosselen bakken?
Dan hebben ze zo'n 5-7 minuten nodig.
Je weet zeker dat je mosselen gaar zijn als de schelpen helemaal openstaan en het vlees wit of oranje is gekleurd.
Zitten er nog dichte mosselen in de pan?
Gooi die weg, want die zijn niet goed.
De smaakklassieker?
Chef Oren: “Dat is witte wijn, knoflook en peterselie.
Maar wij maken ‘m bij Bar Fisk met witte wijn, gepekelde citroen en dragon.
Mijn geheime tip?
Ik maak ‘m af met een klont boter.
Daar wordt de saus zo romig van.”