:

Hoe maak je het beste mosselen klaar?

Michelle van Bunschoten
Michelle van Bunschoten
2025-09-08 14:43:32
Count answers : 2
0
Was de mosselen onder koud stromend water. Verwijder de kapotte en geopende schelpen. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om, zodat de mosselen die onderop liggen boven komen en andersom.
Rayan Kuijpers
Rayan Kuijpers
2025-08-29 12:29:13
Count answers : 3
0
Koken is de meest makkelijke manier om mosselen te bereiden. Een pan met goede deksel is het allerbelangrijkste onderdeel van het koken van mosselen. Chef Oren: “Mosselen garen namelijk door de stoom in de pan.” Hoe lang de mosselen moeten koken, is per mossel verschillend. Timing is alles: houd ongeveer 3-5 minuten aan. En kook ze vooral niet te lang, want dan worden de mosselen taai. Schud tijdens het koken een aantal keer goed met de pan en controleer na 3 minuten koken en na 4 minuten koken of ze goed open staan. Hoe meer mosselen open staan, hoe minder tijd te nodig hebben. Tip: Liever mosselen bakken? Dan hebben ze zo'n 5-7 minuten nodig. Je weet zeker dat je mosselen gaar zijn als de schelpen helemaal openstaan en het vlees wit of oranje is gekleurd. Zitten er nog dichte mosselen in de pan? Gooi die weg, want die zijn niet goed. De smaakklassieker? Chef Oren: “Dat is witte wijn, knoflook en peterselie. Maar wij maken ‘m bij Bar Fisk met witte wijn, gepekelde citroen en dragon. Mijn geheime tip? Ik maak ‘m af met een klont boter. Daar wordt de saus zo romig van.”

Lees ook

Welke groente is lekker bij mosselen?

Een frisse salade is een goede tegenhanger voor een mosselgerecht. Maak een frisse salade door geb Lees meer

Welke kruiden doe je in mosselen?

Uienpoeder: Voor een zachte, hartige basis. Peterselie: Geeft een frisse, licht kruidige smaak. Bies Lees meer

Julius Mangal
Julius Mangal
2025-08-29 11:49:39
Count answers : 1
0
Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water. Verhit de olijfolie in een grote (mossel)pan. Bak hierin de soepgroenten en knoflook met een snuf zout 5 minuten op laag vuur. Voeg de mosselen en witte wijn toe, schep om en breng op hoog vuur aan de kook. Dek af met een deksel en laat de mosselen, af en toe schuddend met de pan, 4-5 minuten garen, of tot de schelpen open zijn gegaan. Controleer alle mosselen en gooi eventuele exemplaren die nu nog steeds dicht zijn weg. Giet de slagroom erbij en laat het mosselpannetje nog even doorwarmen. Strooi de peterselie erover en haal de pan van het vuur. Serveer de mosselen in kommen met het (stok)brood erbij.