:

Waarom groenten eerst bakken voor soep?

Zoey van de Velde
Zoey van de Velde
2025-10-07 22:45:51
Count answers : 6
0
Wat ook enorm veel smaak toevoegt is om de groenten waarmee je de bouillon gaat trekken eerst even aanzet in de pan. Hoe donkerder de groenten kleuren, hoe meer smaak. Daarnaast geldt hoe fijner je de groenten snijdt, hoe groter het oppervlak is hoe meer smaak afgifte je krijgt.
Quinn Walsteijn
Quinn Walsteijn
2025-09-25 12:32:31
Count answers : 7
0
Wil je volop smaak in je soep? Stoof dan eerst je groenten geruime tijd voor je ze verzuipt. Het is het stoven dat de smaak van je groenten doet openbloeien. Denk maar aan traag gestoofde ui en de heerlijke geur die daarbij vrijkomt. Heel wat anders dan wanneer je een ui meteen kookt.

Lees ook

Hoe kan ik groentesoep meer smaak geven?

Citroengras is een minder alledaags ingrediënt dat wonderen doet voor je groentesoep. Het voegt een Lees meer

Welke kruiden gaan er in groentesoep?

Basilicum Bonenkruid Dragon Kervel Lavas Rozemarijn Peterselie Lees meer

Lise Willemsen
Lise Willemsen
2025-09-25 09:37:13
Count answers : 7
0
Door je ajuinen en look eerst te fruiten ga je veel meer smaak geven aan je soep. Voeg de groenten toe en laat enkele minuten stoven Het duurt wat langer om te snijden, maar de voordelen van kleinere stukken wegen sterker door. Kleine stukken koken sneller, ze zorgen voor betere smaakverdeling en ze zijn makkelijker te mixen.