:

Wat is het verschil tussen praline en praline?

Ivan van den Broek
Ivan van den Broek
2025-10-06 02:03:57
Count answers : 5
0
In België wordt de term ‘praline’ gebruikt voor gevulde chocolaatjes. Dit kan inderdaad veel lijken op wat in Nederland en Frankrijk ‘bonbons’ worden genoemd. In Nederland en Frankrijk verwijst het woord ‘praline’ meestal naar een specifieke vulling van noten en suiker, die als ingrediënt in chocolade wordt gebruikt. In België daarentegen betekent ‘praline’ simpelweg een gevuld chocolaatje, ongeacht de vulling. Dit betekent dat een Belgische praline in Nederland een bonbon genoemd zou worden, maar niet elke bonbon een praline is. Een bonbon kan namelijk ook gevuld zijn met vruchtenpuree, likeur of karamel, terwijl pralines doorgaans een romige of nootachtige vulling hebben.
Aaron Matthews
Aaron Matthews
2025-09-26 07:49:55
Count answers : 8
0
Praline, pralin en praline zijn drie zeer verschillende producten. Praline is de crunch-preparatie van geplette droge vruchten die bepaalde gebakjes bedekt. Praline is een pasta van geroosterde en gekarameliseerde droge vruchten die wordt gebruikt in de samenstelling van veel gebakjes en snoepgoed, evenals in de vulling van bepaalde chocolates. Om een praline te maken, moeten de geroosterde en gekarameliseerde droge vruchten fijngestampt worden, idealiter met de hand, en niet gemengd. Wanneer ze fijngestampt worden, worden de hazelnoten niet meer knapperig en eindigen ze als een bijna vloeibare pasta: dat is de praline.

Lees ook

Wat is het verschil tussen praline en Belgische praline?

In België heet dat een praline, ongeacht de vulling. Praliné is een specifieke vulling van gemalen Lees meer

Wat zit er in praline vulling?

Deze kun je nu vullen met praline. Lees meer

Lieke Heijman
Lieke Heijman
2025-09-26 06:23:01
Count answers : 8
0
Het verschil tussen een bonbon en een praline zit vooral in de herkomst. In Nederland gebruiken we het woord bonbon voor kleine gevulde chocolade. In België heet dat een praline, ongeacht de vulling. Praliné is een specifieke vulling van gemalen noten en karamel, en wordt in veel bonbons en pralines gebruikt. Dus: alle Belgische pralines zijn bonbons, maar niet alle bonbons bevatten praliné.