Breng het water aan de kook.
Voeg de groene thee toe aan een grote theepot en giet daarop een derde van het kokende water.
Laat een minuut rusten en giet wat thee in een glaasje.
Zet dit eerste glaasje opzij voor later gebruik, het bevat veel smaak.
Voeg nog een derde kokend water toe aan de theepot, laat alles rondwalsen en giet ook nu weer wat thee in een glaasje.
Giet deze donkere thee weg.
Deze stap dient om de thee schoon te maken.
Giet het eerste kopje terug in de theepot.
Voeg de rest kokend water toe aan de theepot tot die voor driekwart gevuld is.
Zet de theepot op het fornuis en breng de thee op een laag vuur opnieuw aan de kook.
Haal de theepot van het vuur en voeg onmiddellijk de muntblaadjes en suiker toe.
Meng alle ingrediënten door de thee in een glas te schenken en vervolgens terug in de theepot te gieten.
Serveer onmiddellijk.