Kokos-hazelnoot bonbons zijn een gezond en lekker bij koffie.
Nodig voor 12-15 bonbons: 100 gram dadels 50 gram hazelnoten 1,5 eetlepel cacaopoeder 40 gram kokosrasp.
Mix dit fijn met een keukenmachine/ blender.
Maak er 12 balletjes van en rol deze door de kokosrasp.
Bewaar in de koelkast.
Carrot Cake Balls zijn een gezond en lekker bij koffie.
Nodig voor 12-15 balletjes: 80 gram walnoten 150 gram wortelen 60 gram dadels 20 gram havermout 1 theelepel vanillearoma 1 theelepel kaneel 1 theelepel koek- en speculaaskruiden.
Maal de helft van de walnoten fijn in een keukenmachine en zet apart.
Hak de wortelen fijn in de keukenmachine en voeg de dadels en andere helft van de walnoten toe.
Maal alles fijn.
Voeg havermout, vanille, koek- en speculaaskruiden en kaneel toe en roer goed door elkaar.
Maak er 12 balletjes van en rol deze door de walnotenkruim.
Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Appelnoten cake is een gezond en lekker bij koffie.
Nodig voor 10-12 plakken: 2 of 3 zoete appels 1 eetlepel kaneel 100 gram walnoten (evt. extra voor de garnering) 200 gram volkorentarwemeel 8 gram bakpoeder 100 gram rozijnen 250 gram magere kwark 3 eieren zonnebloemolie.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp 2 appels en meng dit met kaneel.
Hak de walnoten grof en kneed dit in een kom met het volkorentarwemeel, bakpoeder, rozijnen, magere kwark en de eieren.
Kneed tot er een samenhangend deeg is ontstaan en roer hier de appelrasp doorheen.
Vet een cake- of taartvorm in met zonnebloemolie of bekleed het met bakpapier.
Optioneel: Snijd 1 appel in dunne schijfjes en garneer deze dakpansgewijs over de cake.
Garneer verder met achtergehouden walnoten.
Bak de cake in 50 minuten gaar.