:

Hoe maak je wilde perzik klaar?

Veerle Lether
Veerle Lether
2025-10-01 19:03:42
Count answers : 7
0
Om wilde perzik klaar te maken, kun je de volgende stappen volgen: Kies voor rijpe perziken. Halveer de perziken en verwijder de pit. Leg ze met de bolle kant naar beneden op een rooster; zo loopt het sap er niet uit. Droog de perziken in de oven op 50 graden. Wanneer de schil begint te rimpelen, zet je de oven op 65 graden. Laat de ovendeur op een kiertje staan, zodat het vocht uit de oven kan. Check tussendoor regelmatig of de perzik droog genoeg is: wanneer je in het fruit kunt knijpen zonder dat er vocht uit komt, heb je goede gedroogde perzik. Laat afkoelen en bewaar de gedroogde perzik in een afsluitbare pot.
Puk Hendricks
Puk Hendricks
2025-10-01 13:35:57
Count answers : 4
0
Begin dus met het vel te verwijderen met een dunschiller. Haal de pit uit de perzik en snij vervolgens het vruchtvlees in kleine blokjes. Deze stukjes vruchtvlees mogen in een ruime kookpot samen met het water. Laat het geheel een 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de kookpot. Zijn de stukjes perzik mals, dan mag de pot van het vuur. Vervolgens voegt u de confituursuiker en het citroensap toe. Even omroeren en terug aan de kook brengen.

Lees ook

Hoe maak je perzik rijp?

Als ze naar perzik ruiken en zacht aanvoelen, zijn ze rijp. Ruiken ze wel, maar zijn ze nog stevig? Lees meer

Hoe maak je TwisTea ice tea?

Stap 1 Wat heb je nodig? Een TwisTea Ice Tea Maker, losse thee speciaal voor ice tea, koud water, ij Lees meer