:

Wat eten Belgen het meest?

Kian van der Veen
Kian van der Veen
2025-10-07 13:43:15
Count answers : 10
0
Enkele populaire Belgische gerechten zijn: witloof met kaas en hesp in de oven, vleesstoverij met frieten, tomate crevettes, stoemp, vol-au-vent, Gentse waterzooi, paling-in-‘t-groen uit de Scheldestreek, maar ook kip met friet en appelmoes. Typisch Belgische voedingsmiddelen zijn brood, graanproducten, aardappelen, bloemkool, witloof, spruitjes, boter, eerder vlees dan vis, varkensvlees, sauzen, speculaas, Brusselse en Luikse wafels, Luikse siroop en filet américain als broodbeleg.
Quinty de Vos
Quinty de Vos
2025-10-07 13:32:54
Count answers : 8
0
Boterhammen zijn een populaire optie om de dag mee te beginnen. De meeste Belgen lunchen met boterhammen. Het avondeten is meestal ook de uitgebreidste maaltijd van de dag in België, die families samen eten. Een typisch Belgisch gerecht dat je op de dinertafel terugvindt is ham en witloof. De Belgische keuken heeft dan ook een rijk aanbod aan heerlijk zoet gebak. Belgen drinken bij het ontbijt meestal koffie of thee, maar ook vruchtensappen zoals sinaasappelsap vind je veel terug op de ontbijttafel. Bij deze eenvoudige lunch wordt vaak water of iets fris gedronken, maar ook wel vruchtensappen. Na het diner eten de Belgen graag ook nog een lekker toetje. Hierbij worden vaak Belgische frieten gegeten. De lunch is hier traditioneel geen heel uitgebreide maaltijd.

Lees ook

Wat is de geschiedenis van de Belgische keuken?

De Oude Belgen in de Keuken doet 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de ori Lees meer

Wat is een typisch Belgische keuken?

Enkele populaire Belgische gerechten zijn: witloof met kaas en hesp in de oven, (vlees)stoverij met Lees meer