:

Waarom doet mijn oma azijn bij stoofvlees?

Fabiënne Wolters
Fabiënne Wolters
2025-09-28 15:08:26
Count answers : 5
0
Voeg dan in ieder geval iets met een zuurgehalte toe omdat daardoor het bindweefsel beter wordt afgebroken en je vlees malser wordt. Dit is gebaseerd op één kilo vlees. Om goed mals stoofvlees te krijgen is het super belangrijk om lang te sudderen en een zuurtje toevoegen, daarom doen we dat in dit recept met wat azijn en rode wijn.
Mette van der Berg
Mette van der Berg
2025-09-17 20:30:35
Count answers : 10
0
Niet alleen de tijd, maar ook toevoeging van een zuur zorgt ervoor dat je draadjesvlees heerlijk mals wordt. Vaak is dit wijn of azijn, maar bij het recept voor oma’s draadjesvlees maak je gebruik van tomatenpuree. Tomatenpuree heeft een zuur in zich, en dat zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel afgebroken wordt. Hierdoor wordt vlees lekker zacht en valt het na lang genoeg stoven uit elkaar. Je ziet dan allemaal strengetjes vlees, de draadjes.

Lees ook

Wat zijn de beste kruiden voor stoofvlees?

1. Laurierblad geeft een subtiele, kruidige toon aan je stoofvlees. 2. Kruidnagel is een intense sma Lees meer

Wat geeft smaak aan stoofvlees?

En gebruik ook vooral geen mager vlees, want juist dat vet zorgt voor lekker veel smaak en een zacht Lees meer

Joëlle van den Velden
Joëlle van den Velden
2025-09-09 23:45:50
Count answers : 4
0
Azijn zit in veel ouderwetse recepten, maar ik heb geen idee waarom mijn oma azijn bij haar stoofvlees deed.
Mirte Biharie
Mirte Biharie
2025-08-31 16:15:15
Count answers : 6
0
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt. Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht.

Lees ook

Wat zijn stoofvleeskruiden?

Stoofvlees kruiden zijn een kruidenmelange die perfect past bij stoofpotgerechten of wild vlees. He Lees meer

Wat is Belgische kruidenmix?

Als Belgische kruidenkwekerij beheren wij het volledige teeltproces, van zaadselectie tot oogst en v Lees meer

Evy Boogaerts
Evy Boogaerts
2025-08-31 15:55:20
Count answers : 9
0
Heel belangrijk, voeg zuren aan je vlees toe. Bijvoorbeeld rode wijn, azijn , bier, tomatenpuree of mosterd. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt.