:

Waarom doet mijn oma azijn bij stoofvlees?

Joëlle van den Velden
Joëlle van den Velden
2025-09-09 23:45:50
Count answers : 4
0
Azijn zit in veel ouderwetse recepten, maar ik heb geen idee waarom mijn oma azijn bij haar stoofvlees deed.
Mirte Biharie
Mirte Biharie
2025-08-31 16:15:15
Count answers : 5
0
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt. Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht.

Lees ook

Wat zijn de beste kruiden voor stoofvlees?

1. Laurierblad geeft een subtiele, kruidige toon aan je stoofvlees. 2. Kruidnagel is een intense sma Lees meer

Wat geeft smaak aan stoofvlees?

En gebruik ook vooral geen mager vlees, want juist dat vet zorgt voor lekker veel smaak en een zacht Lees meer

Evy Boogaerts
Evy Boogaerts
2025-08-31 15:55:20
Count answers : 6
0
Heel belangrijk, voeg zuren aan je vlees toe. Bijvoorbeeld rode wijn, azijn , bier, tomatenpuree of mosterd. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt.