:

Waarom pannenkoekenbeslag laten rusten?

Ben van der Horst
Ben van der Horst
2025-09-02 02:08:41
Count answers : 4
0
We begrijpen het, je bent enthousiast en wilt meteen aan je pannenkoeken beginnen. Toch is het geen slecht idee om je pannenkoekenbeslag even te laten rusten. Een beslag dat enkele uren kan ‘rijpen’, levert je nog lekkerdere pannenkoeken op.
Jelle Bosch
Jelle Bosch
2025-09-01 22:49:20
Count answers : 2
0
Voor het lekkerste koekje, moet je alleen een beetje geduld hebben en het deeg laten rusten. Dat betekent onder andere dat het wat plakkeriger is als je het gelijk wilt verwerken, maar ook dat het makkelijk uitloopt in de oven. Een deeg dat je koelt is een stuk steviger en kouder. Het plakt minder of niet, is makkelijk te verwerken en loopt -afhankelijk van de receptuur- nauwelijks uit.

Lees ook

Hoe maak ik simpel pannenkoeken?

Meng in een kom de eieren, de bloem, melk en een snufje zout met een garde of elektrische mixer. Ver Lees meer

Kun je stroop in pannenkoeken doen?

2 elschenk stroop Serveer de pancakes met de spek en de stroop. Lees meer