:

Welke koffiebonen zijn het minst zuur?

Fabiënne Hendriks
Fabiënne Hendriks
2025-08-26 17:15:08
Count answers : 3
0
Arabica-bonen bevatten van nature minder zuur dan Robusta-bonen. Kwaliteitsblends kunnen het zuurgehalte in balans brengen en zorgen vaak voor een harmonieuze smaak. Arabica-koffie bevat minder zuur en cafeïne dan Robusta. Monsooned Malabar is een specialiteit uit India, die bijzonder mild is. Cold Brew ontstaat een zachte koffie met een laag zuurgehalte.
Linde Şahin
Linde Şahin
2025-08-26 15:49:47
Count answers : 2
0
Bonen die eigenlijk niet bedoeld zijn voor espresso maar voor grotere koffies zoals filterkoffie of een lungo zullen doorgaans (veel) meer zuur bevatten dan bonen die bedoeld zijn voor een kleine geconcentreerde espresso. Er zijn echter ook bonen die bij gelijke branding zuurder zijn dan andere bonen. Dit zijn doorgaans arabica-bonen die gegroeid zijn op grote hoogte of arabica bonen die in hun vruchtvlees gedroogd zijn. Bij 'washed' koffie wordt het vruchtvlees eerst verwijderd en worden de bonen daarna gedroogd. Dit maakt de bonen minder zuur. Robusta bonen bevatten minder zuur maar zijn veel minder goed van smaak en laten we daarom buiten beschouwing. Naarmate arabica-bonen donkerder gebrand worden, wordt het zuur afgebroken.

Lees ook

Welke koffie is beter, Arabica of Robusta?

Arabica koffie is doorgaans van betere kwaliteit. Arabica koffie is meestal van hogere kwaliteit do Lees meer

Is Douwe Egberts koffie Arabica?

De D.E Espresso koffiebonen zijn heerlijk als zwarte koffie, koffie met melk en uiteraard als espres Lees meer