:

Wat is de invloed van de hoogte op het cafeïnegehalte?

Fleur Bosman
Fleur Bosman
2025-09-09 09:53:55
Count answers : 0
0
Koffie afkomstig van hogere hoogtes bevat van nature minder cafeïne, variërend van 0,8% tot 1,5%. Koffievariëteiten uit lagere gebieden daarentegen bevatten tot wel 3% cafeïne! Meer hoogte, minder cafeïne
Jasper Scheer
Jasper Scheer
2025-09-09 05:59:12
Count answers : 1
0
Hoogte heeft een directe invloed op de grootte, vorm en smaak van de koffie die je drinkt. Arabica koffie geeft over het algemeen de voorkeur aan hogere hoogtes van 1.800 tot 6.300 m boven zeeniveau en heeft een koeler klimaat. Robustakoffie de voorkeur geeft aan lagere hoogten van ongeveer 600 tot 2400 m boven zeeniveau met een warmer klimaat. Hoogte beïnvloedt het fysieke aspect van de koffiebonen. De meest gewilde koffiebonen zijn het meest winterhard (hoogte 4500 en hoger). Als koffie op grotere hoogte op de juiste manier wordt verbouwd, zal deze een zuurder, aromatischer en gevarieerder kopje koffie voortbrengen.

Lees ook

Heeft hoogte invloed op koffiebonen?

Hoogte beïnvloedt koffiebonen doordat hogere liggingen doorgaans koeler zijn, wat de groei van de ko Lees meer

Waarom groeit koffie op hoogte?

Koffie wordt op grotere hoogtes geteeld vanwege de unieke groeiomstandigheden op deze hoogtes, die l Lees meer

Bradley Bolkesteijn
Bradley Bolkesteijn
2025-09-09 05:28:23
Count answers : 2
0
Door de verminderde aanwezigheid van plagen op grotere hoogten heeft arabica-koffie, die vaak op deze hoogte wordt geteeld, een lager cafeïnegehalte dan de robuustere robusta-koffie, die op lagere hoogtes groeit. Dit lagere cafeïnegehalte draagt bij aan het evenwichtige smaakprofiel van specialty coffee, waardoor deze koffie een zachte, rijke en niet-bittere smaak heeft die geliefd is bij fijnproevers.