Pure chocolade met een hoog cacao-gehalte past bijvoorbeeld uitstekend bij een sterke espresso van Caffe Diemme.
Melkchocolade combineert daarentegen goed met de iets mildere smaken van Mocca d'Or.
Probeer bijvoorbeeld een pistache macaron met een kopje Citta d'Italia espresso voor een unieke smaakcombinatie.
Donuts en croissants passen bijvoorbeeld bij vrijwel elke soort koffie.
Heb je een snack of dessert met karamelsmaak? Schenk er dan eens een koffie uit Indonesië of Guatemala bij.
Crêpes kunnen ook goed samengaan met koffie, afhankelijk van de toppings.
Chocolade crêpes passen bijvoorbeeld goed bij een koffiesoort uit Colombia, waarvan de rokerige chocoladetonen perfect harmoniëren met de crêpes.
Koffie kan namelijk ook goed samengaan met kaas, vooral wanneer je kiest voor koffies uit Sumatra, Java of India.
Zelfs vlees kan verrassend goed samengaan met koffie.
Probeer eens vlees te combineren met een donker gebrande koffie uit Sumatra, Papoea-Nieuw-Guinea of India.
Aardbeien en frambozen combineren geweldig met koffies uit Kenia, Ethiopië en Oeganda, omdat de fruittonen in deze koffies de smaken van de bessen versterken.
Bosbessen daarentegen passen beter bij de stevige body van een Jamaicaanse koffie.
Perziken, pruimen of abrikozen gaan goed samen met koffiesoorten die steenfruitaroma’s bevatten, zoals die uit Tanzania of Haïti.