:

Hoe maak je een granité?

Arie Coolen
Arie Coolen
2025-10-03 00:24:09
Count answers : 5
0
Verhit 100 ml water met suiker, breng tegen de kook aan en zet meteen het vuur uit. Meng het suikerwater met de rest van het koude water, het citroen- of sinaasappelsap en roer, naar wens, de zeste erdoorheen. Laat het geheel een halfuur afgedekt afkoelen in de koelkast. Zet de ijsmachine op de granitastand. Het kan zijn dat je deze stand meerdere malen aan moet zetten voordat het een licht ijzige structuur heeft gekregen. Als je geen ijsmachine hebt, kun je het citrus-suikerwater ook in een lage ijsbak doen en na ongeveer 1 uur eruit halen, met een vork schrapen, terugzetten en elke 10 minuten erna het schrapen herhalen. Zet in de vriezer. Schraap voordat je serveert de granita nog even met een vork, zet het nog kort terug in de vriezer en serveer dan in een mooi glas.
Dina Scholten
Dina Scholten
2025-09-24 23:39:59
Count answers : 6
0
Breng citroensap, water, suiker en rasp van de citroen aan de kook. Laat afkoelen in een schaal en zet deze minimaal 6 uur in de vriezer. Roer af en toe door zodat er ijsschilfers onstaan. Verdeel over glazen en serveer direct.

Lees ook

Wat zit er in granita?

Granita is een Italiaans dessert op basis van suiker, water en smaakmakers. Het nagerecht is kenmer Lees meer

Hoe maak je een koffie scrub?

Je mengt gewoon alles met elkaar. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je vooraf even de klontjes Lees meer

Lana Kuiper
Lana Kuiper
2025-09-15 02:11:41
Count answers : 9
0
Doe het water samen met de suiker in de steelpan en laat zachtjes koken voor ongeveer 5 minuten. Blijf ondertussen wel een beetje roeren. Zet na de 5 minuten het vuur uit en laat afkoelen. Rasp ondertussen de schil van de citroenen en pers deze uit. Het sap en de geraspte schil heb je nodig. Zeef het sap voor de zekerheid even zodat je geen pitjes hebt. Je moet ongeveer 75 ml sap overhouden. Voeg vervolgens het sap en de schil toe aan het suikerwater en roer goed door. Giet vervolgens het mengsel in de ijsmachine en laat voor ongeveer 45 tot 50 minuten draaien. Het ijs moet uiteindelijk een beetje brokkelig zijn. Schep uit de ijsmachine en serveer direct. Je kunt granita ook in een bak maken. Je moet dan zo nu en dan het ijs omscheppen. Je kunt dan met een vork het ijs omscheppen, het mag grof en korrelig zijn.
Nynke The Elder
Nynke The Elder
2025-09-15 01:46:37
Count answers : 9
0
Om zelf granita te maken heb je 400 ml vloeibare basis, suiker naar smaak en eventueel een keukenmachine en ijsblokjesvorm nodig. Je kunt zelf kiezen welke vloeistof je als basis van je granita neemt. Gebruik je een keukenmachine, schenk dan de vloeibare basis in een ijsblokjesvorm. Laat het mengsel in de diepvries helemaal bevriezen. Zijn de blokjes helemaal bevroren, hak dan de ijsblokjes per circa 8 stuks in een keukenmachine kort tot gruis. Doe het gruis in een bakje en je granita is klaar. Als je geen keukenmachine hebt, zet het mengsel dan in een kom in de vriezer en roer het om de 30 minuten door met een vork of een garde tot het een fijnkorrelige structuur heeft.

Lees ook

Hoe maak je koffie ijsblokjes?

Zet de koffie met het koffiecupje en het water. Voeg de suiker toe, roer door en laat iets afkoelen. Lees meer

Hoe eet je granita?

Je kan de zelfgemaakte granita een week lang in een luchtdicht bakje bewaren, nadat je ze met een vo Lees meer

Nikki van de Pol
Nikki van de Pol
2025-09-14 22:19:14
Count answers : 3
0
Granita’s worden dan ook meestal niet in een ijsmachine gemaakt, maar in een bak in de vriezer die zo nu en dan wordt omgeschept. Belangrijk is dat je zo nu en dan roert, zodat het geen hard blok ijs wordt. Doe de helft van de watermeloen in een blender of keukenmachine en mix totdat het een soort gladde pasta wordt. Giet in een ovenschaal van 22 x 32 centimeter. Roer alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes los komen, zet terug in de vriezer en herhaal ongeveer elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Gebruik een grote vork om de granita in stukjes hakken en bewaar in een luchtdicht bakje in de vriezer maximaal één week.