Als je een soep hebt gemaakt en denkt dat het er een beetje waterig uitziet, kun je een verdikkingsmiddel toevoegen, zoals zetmeel, om de consistentie aan te passen of gehakte groenten toevoegen om een dunne bouillon meer body te geven.
Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn ideaal als verdikkingsmiddelen voor soep.
Bloem, aardappel, linzen, maïszetmeel, rijst, pasta, noedels en brood bevatten allemaal de nodige zetmelen om soep te verdikken.
Om soepen zoals groentesoep of vissoep dikker te maken, werken fijngehakte aardappelen goed.
Je zou de aardappel ook kunnen raspen.
Maïszetmeel is nog beter in het verdikken van soep en sauzen dan gewone bloem.
Voeg zetmeel toe aan een waterige soep om deze dikker te maken.
Bloem, maïszetmeel of fijne aardappelen zijn allemaal goede opties.
Beide manieren zijn goed, maar om klontjes te vermijden, maak een roux met maïszetmeel.
Als je geen maïszetmeel hebt om te gebruiken als verdikkingsmiddel, dan kun je gewone bloem gebruiken.
Je kunt hier ook een roux mee maken voor consistente resultaten.