:

Hoe kan ik vissoep dikker maken?

Chloë Avci
Chloë Avci
2025-09-16 08:36:26
Count answers : 5
0
Als je een soep hebt gemaakt en denkt dat het er een beetje waterig uitziet, kun je een verdikkingsmiddel toevoegen, zoals zetmeel, om de consistentie aan te passen of gehakte groenten toevoegen om een dunne bouillon meer body te geven. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zijn ideaal als verdikkingsmiddelen voor soep. Bloem, aardappel, linzen, maïszetmeel, rijst, pasta, noedels en brood bevatten allemaal de nodige zetmelen om soep te verdikken. Om soepen zoals groentesoep of vissoep dikker te maken, werken fijngehakte aardappelen goed. Je zou de aardappel ook kunnen raspen. Maïszetmeel is nog beter in het verdikken van soep en sauzen dan gewone bloem. Voeg zetmeel toe aan een waterige soep om deze dikker te maken. Bloem, maïszetmeel of fijne aardappelen zijn allemaal goede opties. Beide manieren zijn goed, maar om klontjes te vermijden, maak een roux met maïszetmeel. Als je geen maïszetmeel hebt om te gebruiken als verdikkingsmiddel, dan kun je gewone bloem gebruiken. Je kunt hier ook een roux mee maken voor consistente resultaten.
Lindsey die Bont
Lindsey die Bont
2025-09-16 07:29:17
Count answers : 5
0
Maak een roux om je soep dikker en romiger te maken. Kook blokjes aardappel mee voor extra body. Voeg een scheut kookroom toe voor extra creaminess.

Lees ook

Welke kruiden voor vissoep?

Bouillabaisse Kruiden bevat een uitgebalanceerde combinatie van onder andere Basilicum gesneden, Tij Lees meer

Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?

Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus wa Lees meer

Bryan Malik
Bryan Malik
2025-09-16 04:56:01
Count answers : 4
0
Je kunt soep dikker maken door er wat maizena of bloem doorheen te roeren. Los 2 tot 3 eetlepels in koud water op totdat het mengsel een papje vormt, en giet dit vervolgens bij de soep. Als je de bloem of maizena direct in de soep doet, krijg je klontjes. Breng de soep aan de kook en blijf roeren totdat-ie dikker wordt.