Citrus fruits zijn een van de gezondste vruchten die je dagelijks kunt eten.
Orange, cara cara, mandarijn of grapefruit kan dimensies van zure smaak in je koffie benadrukken en versterken.
Peaches, plums en nectarines geven een subtiele, bloemige zoetheid aan je koffie.
Bij het kiezen van een steenvrucht is het belangrijk te onthouden dat witte variëteiten van steenvruchten meer van de bloemige noten carrying over hebben, terwijl gele variëteiten een zoete en zure smaak geven.
Aardbeien, bosbessen, frambozen en blauwe bessen geven een extra laag van sappige zoetheid aan je koffie zonder toegevoegde suiker.
Kiwi en kruisbessen voegen minder zoete en meer zure noten toe die een flits in je koffie kunnen markeren die je nog nooit eerder hebt opgemerkt.
Bananen zijn rijk aan kalium, vitamine B6 en magnesium en kunnen het zuur van de koffie verminderen door toevoeging en schenken een natuurlijke zoetheid en een romige afdronk.
Soorten fruit die native zijn aan de gebieden waar de koffie is verbouwd, zijn soorten die smaken goed bij specifieke koffies.
Bijvoorbeeld wordt citrus in Oost-Afrika, steenvruchten in Centraal-Amerika en aardbeien, bosbessen, frambozen en frambozen in Zuid-Amerika aanbevolen.