:

Kan je koffie malen in een blender?

Kyano van der Veen
Kyano van der Veen
2025-10-08 21:37:22
Count answers : 5
0
Een blender is een prima vervanger van een koffiemolen. Doe de koffiebonen in de blender en pulse het geheel een aantal keer tot de bonen gemalen zijn. Je wilt de blender niet aan een stuk door aan het werk hebben: de messen in de blender bewegen namelijk op hoge snelheid en kunnen daarmee de bonen verwarmen. Dit kan ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën in de bonen oververhit raken en dat heeft weer als gevolg dat jij straks lurkt aan een bitter smakende kop koffie. Let hier dus wel op.
Quinty de Vos
Quinty de Vos
2025-09-28 05:46:13
Count answers : 8
0
Het is geen aanrader wat ons betreft, maar een manier om koffiebonen geheel zonder molen te malen, is met een blender of keukenmachine. Het zal zeker niet hetzelfde resultaat geven als een elektrische koffiemolen, maar als je niks anders voor handen hebt, is het een optie. Het is wel belangrijk om een blender of keukenmachine te gebruiken met scherpe draaischijven, zodat je niet te lang hoeft te ‘mixen’. Je loopt dan het risico dat de bonen warm worden en dit wil je niet. Daarom is het ook belangrijk om de blender niet aan één stuk door te laten draaien, maar om kortere momenten te laten pulseren.

Lees ook

Wat is de lekkerste manier om koffie te zetten?

De Aeropress is dé manier om goede koffie te zetten als je onderweg bent. De Aeropress is volgens Lees meer

Hoe kan ik koffie fijner malen?

Voor een espresso wordt een fijne maalgraad gebruikt. De maalgraad van de koffie speelt een rol in d Lees meer

Ali Jeggij
Ali Jeggij
2025-09-19 14:02:20
Count answers : 11
0
Koffiebonen malen met een blender Het is geen aanrader wat ons betreft, maar een manier om koffiebonen geheel zonder molen te malen, is met een blender of keukenmachine. Het zal zeker niet hetzelfde resultaat geven als een elektrische koffiemolen, maar als je niks anders voor handen hebt, is het een optie. Het is wel belangrijk om een blender of keukenmachine te gebruiken met scherpe draaischijven, zodat je niet te lang hoeft te ‘mixen’. Je loopt dan het risico dat de bonen warm worden en dit wil je niet. Daarom is het ook belangrijk om de blender niet aan één stuk door te laten draaien, maar om kortere momenten te laten pulseren.