:

Wat is het verschil tussen soep en bisque?

Luca Henriquez
Luca Henriquez
2025-09-30 23:20:27
Count answers : 4
0
Bisque is een deftige, gebonden soep, bereid met schaaldieren. Hij wordt nog weleens verward met bouillabaisse en vissoep. Mais non: bisque is toch echt een categorie op zichzelf. Voor bisque zijn vooral de schalen belangrijk. De soep kan van verschillende soorten schaaldieren worden gemaakt: garnaal, langoustine, krab, rivierkreeft of kreeft. Zo is er ook de bekende bisque d’homard: kreeftensoep.
Helena van Brunswijk
Helena van Brunswijk
2025-09-19 17:31:55
Count answers : 9
0
Bisque is een stevige en traditionele zeevruchtensoep die zijn oorsprong vindt in Franse kust- en vissersplaatsen. De essentie van de bisque blijft trouw aan het origineel: een rijke en romige zeevruchtensoep boordevol smaak. Een zeevruchtenbisque kan in de koelkast 4-5 dagen worden bewaard en worden opgewarmd om er steeds weer van te genieten.

Lees ook

Wat kan ik doen met garnalenkoppen?

Met garnaal kun je orzo maken, salades, garnalencocktail, couscous, pasta met roomsaus, poke bowl, r Lees meer

Hoe maak ik garnalenbisque dikker?

Roer er daarna snel de bloem doorheen, en wanneer het een dikke crème vormt, giet je er langzaam de Lees meer

Joey Claesdr
Joey Claesdr
2025-09-19 16:28:10
Count answers : 6
0
Een bisque is een deftige, gebonden soep, bereid met schaaldieren. Hij wordt nog weleens verward met bouillabaisse en vissoep. Mais non: bisque is toch echt een categorie op zichzelf. Want juist door die schalen te laten trekken, krijg je een smaakvolle, zeer verfijnde soep. Het is een romige soep, maar de basis is een verfijnde bouillon.