:

Wat doet cafeïnevrije koffie met je lichaam?

Elin van den Brink
Elin van den Brink
2025-09-20 05:52:45
Count answers : 7
0
Cafeïne heeft een stimulerende werking en wordt razend snel opgenomen in je bloed. Een paar minuten na je eerste slok raast ongeveer de helft van de cafeïne al door je bloedbaan. Het effect van een kop koffie is het grootst na zo’n 1,5 uur. Omdat je lichaam cafeïne ziet als een toxische stof wil het er zo snel mogelijk vanaf. Zo’n vier uur na consumptie is ongeveer de helft van de cafeïne uit je lichaam verdwenen. Cafeïnevrije koffie lijkt haar opmars te maken en is een uitkomst voor mensen die graag koffie drinken, maar de negatieve effecten van de cafeïne niet willen ervaren. Decaf is een betere omschrijving voor cafeïnevrije koffie, want koffie kan namelijk nooit volledig cafeïnevrij gemaakt worden. In een kopje decaf blijft namelijk zo’n 3 mg cafeïne achter, minder dan de normale 85 mg per kopje. Voor mensen die van koffie houden maar klachten ervaren bij het binnenkrijgen van de cafeïne, is decaf een passend alternatief. Decaf koffie is rijk aan antioxidanten die ‘gewone’ koffie bevat. De overstap van koffie met cafeïne naar decaf kan klachten zoals hoofdpijn met zich meebrengen, maar de klachten zullen naar verloop van tijd verdwijnen.
Fabiënne Pastoors
Fabiënne Pastoors
2025-09-20 02:13:44
Count answers : 8
0
Cafeïnevrije koffie biedt dezelfde antioxidanten en voedingsstoffen als gewone koffie, wat helpt bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Te veel cafeïne kan leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, angst, rusteloosheid, misselijkheid en hoge bloeddruk. Cafeïnevrije koffie elimineert deze risico's omdat het nauwelijks cafeïne bevat. Er zit dus wel degelijk nog cafeïne in cafeïnvevrije koffie, maar aanzienlijk minder dan bij gewone koffie.

Lees ook

Hoe maak je cappuccino zonder cafeïne?

We hebben ook een decaf cappuccino en een ongezoete versie voor wie dat wil. Voeg eenvoudig water to Lees meer

Hoe wordt koffie decaf gemaakt?

Er zijn verschillende methoden, die bijna allemaal worden uitgevoerd vóór het roosteren van de bonen Lees meer