Voor het zetten van een dubbele espresso houd je de volgende stappen aan:
Stap 1: Maal ongeveer 18 gram van je favoriete koffiebonen, op de juiste maalgraad.
Stap 2: Zorg voor een doorlooptijd van 20 - 40 seconden, waarbij een mooie romige crema in het kopje verschijnt.
Stap 3: Hanteer een optimale druk van 9 bar.
Het maken van een perfecte espresso is een samenspel tussen de juiste koffiebonen, de juiste maalgraad en koffiemachine.
1. Kies jouw favoriete koffieboon
Het zetten van de perfecte espresso begint met het kiezen van de beste koffieboon, die past bij jouw smaak.
2. Zorg voor de juiste maalgraad
Je hebt de juiste maling van je koffiebonen nodig, om te zorgen dat de smaak van de bonen in jouw perfecte espresso komt.
3. Zet de perfecte koffie met je koffiemachine
De koffiemachine is het belangrijkste instrument voor een thuisbarista.
Nu ga je echt aan de slag met het zetten van je perfecte espresso.
Met elke machine is een goede espresso te maken.
Wel zijn er een aantal componenten van groot belang, zoals de hoeveelheid gemalen koffie, de druk en de doorlooptijd van het water door de koffie.
Met bovenstaand basisrecept voor de lekkerste espresso, leer je thuis in no-time de perfecte espresso's te zetten.