:

Hoe maak je espresso op de juiste manier?

Nadine van de Ven
Nadine van de Ven
2025-09-02 09:07:53
Count answers : 2
0
Maal de koffiebonen en zet een pot koffie zoals je dat anders ook doet. Giet deze koffie door een zeef of een koffiefilter in een thermoskan. Begin nog een pot koffie in de cafetière, maar in plaats van heet water gebruik je de koffie die je net hebt gezet. Spoel de filterhouder door: Verwarm de machine en je kopje voor door de machine even aan te zetten zonder koffie in de filter. Maal de verse koffiebonen: Doe dit vlak voordat je de koffie zet. Voor de beste smaak wil je een textuur die op die van kristalsuiger lijkt. Vul de filter: Voor een enkele espresso heb je ongeveer 6g gemalen koffie nodig (een volle theelepel). Gebruik 17g (een volle eetlepel) gemalen koffie voor een dubbele espresso. Stamp de gemalen koffie aan: Stamp de koffie aan tot het oppervlak vlak is zodat het water er gelijkmatig doorheen geperst kan worden. Zet de espresso: Doe de filterhouder in de machine en zet je kopje eronder. Houd de tijd in de gaten: een espresso moet in 20-30 seconden doorlopen.
Job Geldens
Job Geldens
2025-08-25 21:55:17
Count answers : 3
0
Volg onderstaand espresso recept om elke keer weer tot een lekkere espresso te komen: 1. Weeg 18 gram gemalen koffie af in je portafilter. 2. Doorloop je puck prep. 3. Zet je portafilter in je machine. 4. Zet onder je portafilter je koffieweegschaal met timer en een barista kopje. 5. Start je machine en de timer van je weegschaal tegelijkertijd 6. Laat de koffie doorstromen tot er 36 gram in je kopje zit 7. Kijk naar je doorlooptijd en beoordeel de afstelling van je bonenmaler. Idealiter zit je doorlooptijd tussen de 25 en 30 seconden. Een correcte espresso verhouding is dus 1:2. Als je het espresso basisrecept al kent, kun je hiermee aan de slag. Dit doe je door je koffiepuck te laten doorlopen tot er dubbel zoveel water in het kopje zit als maling in de portafilter. Een dubbele espresso verhouding: 1 deel koffie, 2 delen espresso Dubbele espresso doorlooptijd: 25 – 30 seconden

Lees ook

Hoe zet je de perfecte espresso?

1. Verwarm je espressomachine: Zet je espressomachine aan en laat hem opwarmen tot de juiste tempera Lees meer

Hoeveel bar voor perfecte espresso?

Espresso wordt bereid door heet water van ongeveer 87 tot 92 graden Celsius met een druk van 9 BAR d Lees meer

Pippa Bosman
Pippa Bosman
2025-08-25 18:58:53
Count answers : 3
0
Stap 1: Maal ongeveer 18 gram van je favoriete koffiebonen, op de juiste maalgraad. Stap 2: Zorg voor een doorlooptijd van 20 - 40 seconden, waarbij een mooie romige crema in het kopje verschijnt. Stap 3: Hanteer een optimale druk van 9 bar. Voor het zetten van een dubbele espresso houd je de volgende stappen aan: Met bovenstaand basisrecept voor de lekkerste espresso, leer je thuis in no-time de perfecte espresso's te zetten. Het maken van een perfecte espresso is een samenspel tussen de juiste koffiebonen, de juiste maalgraad en koffiemachine.