:

Is het beter om slagroom of melk te gebruiken in quiche?

Noud de Boer
Noud de Boer
2025-10-03 03:06:43
Count answers : 6
0
Slagroom is het geheime ingrediënt voor romige quiches. Let hierbij op dat het vetpercentage minimaal 35% is en de slagroom geen toegevoegde suiker bevat. Hoe hoger het vetgehalte, hoe lekkerder het eindresultaat. Crème Fraîche is een goede keuze voor quicherecepten. Houd hierbij rekening dat Crème Fraîche iets minder romig is dan slagroom.
Jay van den Pol
Jay van den Pol
2025-09-21 11:36:47
Count answers : 3
0
De regels zijn heel simpel: voor een ‘echte’ quiche gebruik je een vulling op basis van eieren met melk of room, waarbij de perfecte verhouding bestaat uit 120 milliliter melk of room, met één ei. Dit komt voor een standaard quiche neer op bijvoorbeeld vier eieren en 480 milliliter melk of room.

Lees ook

Welke bodem voor quiche?

Een quiche heeft officieel namelijk een bodem van kruimeldeeg. Voor een quiche met asperges en gruy Lees meer

Kun je een quiche van te voren maken?

Mocht je de mini quiches van tevoren willen maken dan kan dat. Bewaar ze, nadat ze zijn afgekoeld i Lees meer

Sylvie Uysal
Sylvie Uysal
2025-09-21 08:41:58
Count answers : 3
0
Voor een zijdezachte en vooral romige custard kun je het beste gelijke hoeveelheden slagroom en volle melk aanhouden. Een goede basis is een verhouding van ongeveer 480 ml vloeistof (slagroom/melk), op 5 eieren en 1 eidooier. Om stremmen te voorkomen (de meest voorkomende valkuil bij het maken van quiche), kun je twee dingen doen: als eerste kun je een klein beetje bloem door je custard heen mengen en als tweede: afbakken op een lage temperatuur.