:

Wat zijn de ingrediënten van luikse siroop van de Belgen?

Nathan Dekker
Nathan Dekker
2025-09-29 07:05:04
Count answers : 5
0
De appels en peren die door de landbouwers van Aubel, Saint-Trond en elders worden geoogst, worden eerst met een kleine hoeveelheid dadels, abrikozen en pruimen fijngemalen. De gelificatiefase vindt dan plaats dankzij pectine, een bestanddeel van appels. De vruchtenmoes wordt dan geperst om het sap eruit te halen, dat nog gefilterd moet worden.
Tessa van der Berg
Tessa van der Berg
2025-09-21 22:54:44
Count answers : 6
0
Tegenwoordig zoeten sommige producenten hun Luikse stroop aan met dadels, suikerbietensap of zelfs suiker, maar oorspronkelijk waren de enige ingrediënten appels en peren. De stroop wordt gemaakt door de vruchten langzaam in hun geheel te koken, ze dan te persen of te centrifugeren, en vervolgens hun sap nog enkele uren in te koken in aanwezigheid van pectine uit de appelschil. Het wordt verkocht onder het beschermde merk Echte Luikse siroop, hoewel het dadels gebruikt voor een korter productieproces en een zoeter resultaat.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten van cuberdon?

Ingrediënten van de Cuberdon-crème brûlée zijn 6 Cuberdons, 500 ml room, 4 eidooiers, 50 g fijne sui Lees meer

Hoe worden cuberdons gemaakt?

Cuberdons worden nog steeds geproduceerd op basis van het originele recept van 1873. Hij wordt gemaa Lees meer