:

Waarom moet er suiker bij de asperges?

Lisa Luboch
Lisa Luboch
2025-08-29 03:54:44
Count answers : 2
0
Ook het toevoegen van zout aan het kookwater van asperges versnelt de garing. Zout verzwakt namelijk de onderlinge binding van pectinemoleculen. Oftewel: het cement verliest stevigheid. Zout draagt bovendien bij aan de smaak van gekookte groenten. Als er zout in het kookwater zit, blijft de zoutconcentratie binnen en buiten de asperge redelijk gelijk. Hierdoor lekt er nauwelijks water uit de groente. Hetzelfde geldt voor suiker: een klein schepje suiker in het kookwater vermindert de afgifte van plantsuikers aan het kookwater. Prima idee dus om een schepje zout én suiker in het asperge kookwater te doen.
Carlijn van der Laan
Carlijn van der Laan
2025-08-29 03:45:05
Count answers : 1
0
Door het bakken krijgen de asperges meer smaak De suikers kunnen pas karamelliseren als al het vocht verdampt is Door het verdampen van het vocht concentreren de suikers zich en kan de temperatuur in de pan stijgen

Lees ook

Welke boter voor asperges op Vlaamse wijze?

Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de g Lees meer

Hoe maak je de lekkerste asperges?

De makkelijkste manier om de asperges te bereiden vind ik altijd door het kort te laten koken en daa Lees meer

Imke Kuijpers
Imke Kuijpers
2025-08-29 01:52:47
Count answers : 4
0
Door een beetje suiker toe te voegen ga je de bitterheid van de asperges tegen.