De eerste stap van het bereiden van asperges is de asperges schillen.
Om dit te voorkomen geven we je een paar tips.
Zorg voor verse asperges.
Tijdens het schillen leg je de asperge vlak op de snijplank.
Schil de asperge vanaf de kop naar beneden in één beweging en herhaal dit tot de hele asperge rondom geschild is.
Als alle asperges geschild zijn, snijd je ongeveer 2 tot 3 cm van de onderkant van de asperge af.
Leg de geschilde asperges in een pan met water.
Vul de pan met een laag water tot net boven de asperges en doe er een snufje zout en suiker bij .
Dek de pan af met een theedoek.
Breng alles aan de kook en laat de asperges 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken.
Kijk na ongeveer 4 minuten hoe snel de asperges garen om te voorkomen dat ze zacht en slap worden.
Zodra de asperges klaar zijn schep je ze uit de pan en leg je ze op een theedoek met een stuk keukenpapier.
Daarna zet je ze direct op tafel.
Eerst zet je de asperges rechtop in een pan met koud water.
Je hoeft de groene asperges dus niet te schillen.
Je snijdt ze wel bij, net als de witte asperges.
Snijd 2 tot 3 centimeter van de onderkant af.
Daarna kook je de asperges, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten in water met een snufje zout.
De asperges zijn gaar op het moment dat je er met een vork doorheen kan prikken.
Bij het grillen van groene asperges begin je met het wassen van de asperges en snijd je ook hier 2 tot 3 centimeter van de onderkant af.
Meng vervolgens wat olijfolie, knoflook, verse peterselie en een beetje zout en peper.
Giet dit over de groene asperges heen, en leg de asperges in een grillpan, op een bakplaat in de oven of zelfs op de barbecue.
Grill de asperges ongeveer 10 minuten in een grillpan of op de barbecue, of zet ze 20 minuten in de oven.
Serveer deze heerlijke asperges met een schijfje citroen om het af te maken!