:

Hoe maak je de lekkerste asperges?

Thomas van Ochten
Thomas van Ochten
2025-09-06 20:21:34
Count answers : 2
0
De eerste stap van het bereiden van asperges is de asperges schillen. Om dit te voorkomen geven we je een paar tips. Zorg voor verse asperges. Tijdens het schillen leg je de asperge vlak op de snijplank. Schil de asperge vanaf de kop naar beneden in één beweging en herhaal dit tot de hele asperge rondom geschild is. Als alle asperges geschild zijn, snijd je ongeveer 2 tot 3 cm van de onderkant van de asperge af. Leg de geschilde asperges in een pan met water. Vul de pan met een laag water tot net boven de asperges en doe er een snufje zout en suiker bij . Dek de pan af met een theedoek. Breng alles aan de kook en laat de asperges 5 tot 8 minuten zachtjes doorkoken. Kijk na ongeveer 4 minuten hoe snel de asperges garen om te voorkomen dat ze zacht en slap worden. Zodra de asperges klaar zijn schep je ze uit de pan en leg je ze op een theedoek met een stuk keukenpapier. Daarna zet je ze direct op tafel. Eerst zet je de asperges rechtop in een pan met koud water. Je hoeft de groene asperges dus niet te schillen. Je snijdt ze wel bij, net als de witte asperges. Snijd 2 tot 3 centimeter van de onderkant af. Daarna kook je de asperges, afhankelijk van de dikte, 3 tot 5 minuten in water met een snufje zout. De asperges zijn gaar op het moment dat je er met een vork doorheen kan prikken. Bij het grillen van groene asperges begin je met het wassen van de asperges en snijd je ook hier 2 tot 3 centimeter van de onderkant af. Meng vervolgens wat olijfolie, knoflook, verse peterselie en een beetje zout en peper. Giet dit over de groene asperges heen, en leg de asperges in een grillpan, op een bakplaat in de oven of zelfs op de barbecue. Grill de asperges ongeveer 10 minuten in een grillpan of op de barbecue, of zet ze 20 minuten in de oven. Serveer deze heerlijke asperges met een schijfje citroen om het af te maken!
Romy Rademaker
Romy Rademaker
2025-08-29 01:11:40
Count answers : 2
0
Snijd voordat je begint met het schillen van witte asperges ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af en leg de asperges 30 minuten in koud water. Schil de asperges vervolgens met een speciale aspergeschiller of dunschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit steeds iets overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren. Haal de asperges voorzichtig uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Lees ook

Welke boter voor asperges op Vlaamse wijze?

Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de g Lees meer

Wat zijn asperges op z’n Vlaams?

Asperges à la flamande Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een dunschiller van kop to Lees meer

Keano Janga
Keano Janga
2025-08-29 01:04:41
Count answers : 2
0
De makkelijkste manier om de asperges te bereiden vind ik altijd door het kort te laten koken en daarna de asperges in het hete water nog voor een minuut of tien te laten staan. Op die manier blijven de kopjes ook mooi heel en kook je de asperges niet stuk. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg aan het kookwater een theelepel zout en een theelepel suiker toe. Schil de asperges en snij de houtige kontjes eraf. Kook de asperges vijf minuten in het water. Smelt de boter in een pannetje, maar laat het niet koken. Haal de asperges uit het water; dep ze een beetje droog en leg ze op een mooie schaal.