De Brusselse wafel is rechthoekig en heeft fijne ribbels en grote gaten voor het toevoegen van zoete vullingen.
De Luikse wafel is ovaal van vorm, met onregelmatige randen, en bestaat traditioneel uit 24 gaatjes.
De Brusselse wafel wordt gemaakt met een vloeibaar beslag om een lichte en knapperige wafel te verkrijgen.
De Luikse wafel wordt gemaakt met parelsuiker waardoor de wafel karamelliseert en knapperig wordt.
De Brusselse wafel is licht, luchtig en zeer knapperig, met een vanillesmaak.
De Luikse wafel is dik en luchtig, en bestaat uit talrijke parels van suiker die tijdens het bakken karamelliseren.
De Brusselse wafel wordt gemaakt van een vloeibaar deeg, met de volgende ingrediënten: meel, boter, eieren, melk, gist en vanillesuiker.
De Luikse wafel wordt gemaakt van een hard deeg met de volgende ingrediënten: meel, boter, gist, eieren, melk, gist en natuurlijk parelsuiker C40.
De wafelijzer voor de Brusselse wafel is een volledig draaiend wafelijzer essentieel.
De wafelijzers voor de Luikse wafel zijn een wafelijzer voor 2 roterende wafels of een wafelijzer voor 4 roterende wafels.