:

Hoe maak je Belgische wafels?

Michelle Uzun
Michelle Uzun
2025-09-18 21:05:44
Count answers : 8
0
Zorg dat de boter smelt. Pak je pan en doe de boter hier in. Laat vervolgens de boter op een laag vuurtje smelten. Bereid de mix. Pak de mengkom er bij en vul deze met bakpoeder en bloem. Roer het geheel vervolgens door elkaar en maak in het midden van de kom een kuiltje. Voeg melk toe. Als je alles tot nu toe goed gedaan hebt, is je mix een beetje klonterig. Roer het uiteindelijk net zolang totdat het beslag glad is en klontjesvrij is. Laat het beslag rusten. Zodra je een gladde mix hebt, is het tijd om even wat anders te doen. Geef je mix 15 minuten en ga ondertussen aan de slag met je wafelijzer. Bak je Belgische wafels. Na 15 minuten kun je beginnen met bakken. Giet een deel van je beslag in het wafelijzer en zorg ervoor dat het wafelijzer goed gevuld is. Sluit het ijzer wacht ongeveer 5 minuten.
Aylin van Wallaert
Aylin van Wallaert
2025-09-09 16:50:07
Count answers : 4
0
Je kunt wafels maken met een multifunctioneel tosti-ijzer waar ook wafelplaten in kunnen. In principe maakt de vorm van het wafelijzer niet uit, alleen zal de hoeveelheid beslag die je er per keer in kwijt kunt wel verschillen. Wees hier dus voorzichtig mee zodat je wafelijzer niet overstroomt en het een grote kliederboel wordt. Ik zou aanraden om het wafelbeslag direct af te bakken en de wafels op te warmen op het moment dat je ze graag wil eten. Het is het lekkerste om ze enkele minuten in een voorverwarmde oven op te warmen, maar let op dat de wafels niet uitdrogen. Je kunt de wafels natuurlijk ook kort opwarmen in de magnetron, maar dat worden ze wel wat slapper van. Ik doe ze zelf ook weleens in het broodrooster, dan worden ze wel wat krokanter uiteraard. Let op: dit recept is niet geschikt voor een kniepertjes- of stroopwafelijzer. Mijn wafels zijn taai / niet zo zacht.Dan heb je het beslag wellicht te lang gemixt óf je hebt de wafels te lang in het ijzer gebakken. In beide gevallen krijg je een taai resultaat.

Lees ook

Wat onderscheidt Belgische wafels van gewone wafels?

Er zit alleen wel wat verschil tussen de Luikse wafel en de Brusselse wafel. Suiker. In Luikse waf Lees meer

Wat zijn lekkere toppings voor op een wafel?

Niets lekkerder dan een zoetige wafel belegd met hartige toppings. Van een wafel met zalm tot wafel Lees meer

Daphne Hofman
Daphne Hofman
2025-09-05 05:26:11
Count answers : 7
0
Verwarm de melk en het water in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem, gist en vanillesuiker in een grote kom. Schenk de melk er al roerend met een garde bij en meng tot een glad beslag. Smelt de boter in de steelpan. Zet het vuur uit als de boter half is gesmolten. De rest smelt vanzelf. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het zout toe aan het beslag. Meng met een garde de gesmolten boter erdoor. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met schone gardes in 4-5 min. stijf. Spatel door het beslag. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen. Verhit het wafelijzer. Vet de platen in met de olie. Schep met een soeplepel beslag op de onderste platen. Sluit het ijzer en bak de 2 wafels in 4 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 10 wafels. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Serveer de wafels met het amandelschaafsel, de vlaaivulling, slagroom en chocoladesaus.
Kian van der Veen
Kian van der Veen
2025-08-26 01:34:48
Count answers : 10
0
Smelt de boter en laat dit vervolgens afkoelen. Doe de melk met het water in een pannetje samen met de gist en verwarm dit op laag vuur. Neem een ruime kom en doe hier de bloem in. Giet hier vervolgens de verwarmde melk en water bij en mix tot een egaal beslag. Splits het ei en meng het eidooier door het deeg. Klop het eiwit op. Meng daarna de gesmolten boter en een snuf zout door het deeg en schep als laatste het opgeklopte eiwit door het deeg. Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen. Verwarm het wafelijzer en vet deze eventueel in met bakspray of een beetje olie. Vul het wafelijzer vervolgens met het deeg. Bak de Brusselse wafels in ongeveer 5 tot 10 minuten goudbruin en serveer ze met poedersuiker, slagroom en/of vers fruit.

Lees ook

Welke verschillende soorten belgische wafels zijn er?

Brussels wafels zijn waarschijnlijk de meest bekende wafels in België. Liège wafels zijn een andere Lees meer

Kan je wafels op voorhand bakken?

Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Bovendien kan je dit bo Lees meer