Gebruik een percolator, een Aeropress of een cafetière om koffie te zetten.
Zet het filtermandje bovenop de percolator en vul het met gemalen koffie, druk de koffie licht aan en schroef het bovendeel erop.
Vul het onderste deel met heet water, precies tot onder het stoomventiel, plaats je percolator op een matig vuur, ongeveer 5 minuten, of totdat je koffie in het bovenste deel zit.
Verwijder je percolator van het vuur, roer even kort en schenk het in.
Maak je Aeropress klaar door het filter in de disk te stoppen en nat te maken met heet water, doe 1 schep koffie in je Aeropress, vul het met voldoende water voor 1 kopje, even roeren en laat het dan 1 minuut staan.
Schroef de cap en het filter erop, plaats je kophe over de top en draai het in z'n geheel om, duw naar beneden en verwijder je Aeropress.
Vul je cafetière met grof gemalen koffie, voeg heet water toe en roer kort, laat je koffie 4 minuten staan, zodat de koffie goed met het water in contact komt.
Laat het deksel eraf en gebruik een lepel om de koffieprut die boven is komen drijven eraf te scheppen en plaats dan de deksel erop.
Duw langzaam naar beneden en schenk een lekker bakje koffie.
Plaats het filter in de V60 van Hario, giet voorzichtig en langzaam een klein beetje water over de koffie.
Giet heet water pover de natte koffie, begin in het midden en ga dan cirkelend naar buiten, blijf gieten tot je het juiste waterniveau hebt behaald, of je water op is.