:

Hoe krijg je groentesoep dikker?

Julius van Santen
Julius van Santen
2025-09-25 14:54:42
Count answers : 2
0
Groentesoep kan verdikt worden door in te koken of door een van de gangbare verdikkingsmiddelen toe te voegen – maïszetmeel, tarwebloem of aardappelzetmeel. Voor een meer vullende groentesoep kun je aardappelen raspen of in blokjes snijden. Ook met pastinaken en pompoenen kun je soepen verdikken. Probeer anders deze soep van geroosterde tomaat en paprika, waarbij rode linzen gebruikt worden als verdikkingsmiddel.
Sem Badal
Sem Badal
2025-09-25 13:37:27
Count answers : 9
0
Als je soep te dun uitvalt, kan je ze dikker maken met aardappelzetmeel of maïzena of je kan er een gekookt aardappeltje tussen mixen.

Lees ook

Hoe kan ik groentesoep meer smaak geven?

Citroengras is een minder alledaags ingrediënt dat wonderen doet voor je groentesoep. Het voegt een Lees meer

Welke kruiden gaan er in groentesoep?

Basilicum Bonenkruid Dragon Kervel Lavas Rozemarijn Peterselie Lees meer

Victoria Soekhoe
Victoria Soekhoe
2025-09-25 13:30:51
Count answers : 8
0
Snijd de groente in kleine stukken. Kook ze mee tot ze zacht zijn. Pureer de groente om een fluweelzachte textuur te krijgen. Pureer een deel van de soep. Gebruik aardappel of zetmeelrijke groenten, zoals wortel, pompoen, pastinaak of bloemkool.
Tijmen van der Meer
Tijmen van der Meer
2025-09-25 11:25:18
Count answers : 5
0
Roer wat room door je creatie. Je kunt de soep gemakkelijk met een papje van aangemaakte maïzena binden. Wel even laten koken, anders werkt deze methode niet. Je kunt ook allesbinder gebruiken tegen een soep die te waterig is. Als laatst kun je ervoor kiezen om een beurre manié maken. Dit is een gegaarde roux van boter met bloem. Roer hem door de hete soep en laat hem vervolgens nog circa 5 minuten koken. Is je soep te waterig of te dun? Een klassieke methode is legeren, oftewel binden met losgeklopte eidooiers. Let op: hierna mag je de soep niet meer laten koken.

Lees ook

Hoe lang duurt het om groentesoep te maken?

Bereidingstijd: 30 min Wachttijd: 3 uur Draai het vuur laag en laat nu 3 uur heel zachtjes koken. Lees meer

Hoeveel liter water voor 1 kg soepgroenten?

Zet een pot met 2 liter water op. Als je enkel de soepmix gebruikt volstaat 1,5 l. Nodig voor de s Lees meer

Max Tahiri
Max Tahiri
2025-09-25 10:50:56
Count answers : 5
0
Laat een geschild patatje meekoken met je soepgroenten voor een stevigere consistentie. Met maïzena of aardappelzetmeel geef je soepen extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen. Een aantal soepen kan je laten indikken met een scheut room. Met een combinatie van boter en bloem maak je een gegaarde roux die je door de hete soep roert. Laat vijf minuten meekoken en je soep zal zacht en romig zijn.
Ivan Garret
Ivan Garret
2025-09-25 10:42:28
Count answers : 4
0
Je kan je soep dikker maken door het toevoegen van maïs- of bloemzetmeel, yoghurt of volle room, aardappel of oudbakken brood en zelfs rijst of linzen. Met maïs- of bloemzetmeel krijg je extra binding. Je kan je soep ook indikken door een aardappel mee te koken en deze vervolgens te pureren. Je kan ook oud brood gebruiken om de soep dikker te maken. Rijst en linzen kunnen ook worden gebruikt om soep die te dun is, dikker te maken. Linzen passen bijvoorbeeld goed bij rode soepen. Rijst zorgt voor een mooi geheel bij groene soepen. Door deze ingrediënten toe te voegen, kan je een te dunne soep indikken.

Lees ook

Wat kun je aan groentesoep toevoegen om deze meer smaak te geven?

Roer dan vlak voordat je het vuur uitzet een handje met fijngesneden stukjes tomaat en paprika door Lees meer

Waarom groenten eerst bakken voor soep?

Wil je volop smaak in je soep? Stoof dan eerst je groenten geruime tijd voor je ze verzuipt. Het is Lees meer