:

Hoe blijft marsepein plakken?

Tijn van Wessex
Tijn van Wessex
2025-09-30 19:07:45
Count answers : 2
0
Als je een beetje water op fondant of marsepein smeert, smelt het oppervlak. Je kunt er nu iets anders opplakken, het water droogt uiteindelijk weer op en je decoratie zit vast. Maak het niet te dun, te veel vocht doet je marsepein of fondant niet veel goeds. Dit werkte veel sneller dan wanneer ik mijn zelfgemaakte lijm zo gebruiken, elk bloemetje zat nu direct goed vast. Je hoeft maar net iets te veel water te gebruiken waardoor een te groot oppervlak begint te smelten, het wordt er niet mooier op.
Tycho van de Velden
Tycho van de Velden
2025-09-30 17:42:24
Count answers : 8
0
Meestal volstaat een natte vinger. Ook kun je eiwit gebruiken als prima lijm. En moet het helemaal flink kleven, maak dan een glazuur van eiwit met poedersuiker ; daar plak je hele taarten mee in elkaar. Maar meestal is een natte vinger uitstekend voldoende. En ja, je moet wel een beetje druk uitoefenen. Zie marsepein maar als een soort eetbare klei.

Lees ook

Wat heb je nodig om marsepein te maken?

Om aan de slag te gaan om marsepein te maken heb je maar een paar ingrediënten nodig: Amandelen Po Lees meer

Hoeveel suiker moet ik gebruiken voor marsepein?

Geen antwoord. Lees meer

Emily Özcan
Emily Özcan
2025-09-30 15:41:21
Count answers : 10
0
Kleine stukjes fondant kun je prima met een klein beetje water aanbrengen. Glazuur en eetbare lijm Zelfs glazuur kun je gebruiken om kleine fondant figuurtjes op jouw zelfgemaakte baksels aan te brengen. Je kunt ook kant-en-klare eetbare lijm gebruiken voor het plakken van kleinere fondant figuren. Eetbare lijm shop je gewoon op Baktotaal.nl, lekker makkelijk dus. Chocoladepasta Een hele lekkere vervanger voor eetbare lijm is chocoladepasta. Ook met chocoladepasta kun je perfect kleine figuurtjes en oppervlakken fondant aanbrengen. Royal icing Grote oppervlakten en figuren fondant kun je het beste aanbrengen met royal icing. Dit goedje is namelijk net wat steviger dan bovengenoemde opties. Kun je fondant op botercrème plakken? Jazeker! Sterker nog: over het algemeen wordt botercrème gebruikt om fondant op een taart te laten plakken, wanneer men ermee een taart bekleedt. Deze crème bevat namelijk geen water, waardoor de fondant niet 'smelt' als je de crème gebruikt als eetbare lijm bij het bekleden van taarten. Smeer de afgekoelde taart volledig in met een dun laagje botercrème en zet je 'm in de koelkast neer. Als je dat doet, wordt de botercrème hard waardoor de fondant niet gaat 'smelten' als je deze op de taart doet. Om fondant strak op een koekje te kunnen aanbrengen, is het belangrijk dat je koekjes bakt die goed hun figuur behouden. Dan kun je namelijk fondant met precies dezelfde uitsteker uitsteken als waarmee je de koekjes uit het koekdeeg hebt uitgestoken. Wil je zeker weten dat fondant goed op een koekje blijft zitten? Dan raden we aan om een klein beetje eetbare lijm op het koekje te doen en daarboven op fondant. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen en gebruik een paletmes om je 'lijm' op de cupcakes aan te brengen. Daarna kun je de fondant op de cupcakes plakken.