:

Waarom smaakt mijn koffie niet meer?

Mees Sas
Mees Sas
2025-10-19 18:43:37
Count answers : 7
0
Bittere koffie kan verschillende oorzaken hebben. Sommige soorten koffiebonen hebben uit zichzelf een wat bitterdere smaak. Robusta koffie heeft vaak meer bitterheid vergeleken met Arabica. De koffie multinationals branden de bonen vaak te donker, wat alle smaak uit de bonen haalt. Te donker gebrande koffie is simpelweg te bitter. Te fijne maalgraad kan ook een oorzaak zijn, evenals te weinig koffie of te heet water.
Mike Maas
Mike Maas
2025-10-13 03:14:58
Count answers : 6
0
Als uw koffie een bittere smaak heeft, kan dit komen door een te fijne maalgraad van de koffiebonen. Een zure smaak in uw koffie kan veroorzaakt worden door een te lage watertemperatuur tijdens het zetproces of door een te snelle doorloop van het water door de koffie. Als uw koffie gewoon niet lekker smaakt, kan dit ook komen door een vieze koffiemachine. Een te hete koffie kan ook leiden tot een bittere smaakervaring. Een vieze koffie-uitloop kan ook een negatieve invloed hebben op de smaak van uw koffie. Als de koffie niet lekker smaakt, kan dit komen doordat de bonen niet bij uw smaakvoorkeur passen.

Lees ook

Welke invloed heeft de verwerking van koffie op de smaak?

De manier van verwerken is heel belangrijk voor de uiteindelijke smaak van de koffie. De ‘unwashed’ Lees meer

Welke verwerkingsmethoden zijn er voor koffie?

Bij de natural verwerkingsmethode worden de koffiebessen na het plukken op verhoogde patio’s of droo Lees meer

Anne Bijlsma
Anne Bijlsma
2025-10-01 07:19:38
Count answers : 5
0
De koffie heeft geen 'crema'. Het type koffie is niet optimaal. Gebruik een koffiemelange met een hoger percentage robusta-bonen of gebruik sterker gebrande bonen. Bonen zijn niet vers meer. Gebruik verse koffiebonen. De maalinstelling past niet bij de koffiebonen. Stel het maalwerk fijner in. De koffie is te 'zuur'. De maalgraad is te grof. Stel het maalwerk fijner in. Het type koffie is niet optimaal. Gebruik een koffiemelange met een hoger percentage robusta-bonen die donkerder is gebrand. De koffie is te 'bitter'. De maalinstelling is te fijn of de voorgemalen koffie is te fijn. Stel de maaleenheid in op een grovere instelling of gebruik grovere voorgemalen koffie. Koffiesoort is niet optimaal. Gebruik een andere koffiesoort. De koffie smaakt 'verbrand'. De koffietemperatuur is te hoog ingesteld Stel, indien mogelijk, de koffietemperatuur lager in. De maalinstelling is te fijn of de voorgemalen koffie is te fijn. Stel de maaleenheid in op een grovere instelling of gebruik grovere voorgemalen koffie. Koffiesoort is niet optimaal. Gebruik een andere koffiesoort.