:

Hoe maak ik snelle kippensoep?

Brian de Leeuw
Brian de Leeuw
2025-10-15 04:11:19
Count answers : 6
0
Doe de inhoud van de pot kippenbouillon in een soeppan en voeg 3 potten water toe. Breng aan de kook. Voeg, als de bouillon kookt, eerst de vermicelli en 1 min. later de fijne soepgroente toe. Laat nog 5-6 min. koken en serveren maar.
Quinty de Vos
Quinty de Vos
2025-10-02 09:08:07
Count answers : 8
0
Doe de kippendijfilets met het kippenbouillontablet en 750 ml water in een soeppan – de kip moet net onderstaan. Pocheer de kip in de bouillon in circa 10 minuten gaar met het deksel op de pan. Schep de kip uit de pan en leg op een snijplank. Zeef de bouillon en maak de pan schoon. Verhit de neutrale olie en boter op laag vuur in de soeppan. Fruit hierin de ui, bleekselderij en het witte deel van de prei 5 minuten. Roer de knoflook erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de gezeefde bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de gepocheerde kip in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de bouillon met de maïskorrels en de groene delen van de prei. Laat nog 5-10 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan. Verdun de soep met 250-500 ml kokend water – of tot de dikte die jij lekker vindt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Lees ook

Hoe krijg je meer smaak aan kippensoep?

Gebruik in je kippensoep geen kipfilet. Kies altijd voor een hele kip of deelstukken met een bot, z Lees meer

Wat is het geheime ingrediënt van kippensoep?

Een hele bol geroosterde knoflook geeft de soep een zachte fluweelachtige smaak zonder al te overhee Lees meer

Sten Korkmaz
Sten Korkmaz
2025-10-02 08:55:49
Count answers : 6
0
Maak ongeveer 1,1 liter bouillon van de bouillonblokjes. Kook daarin de kippenpoten in ongeveer 15 minuten gaar. Doe de prei in de bouillon en voeg een paar minuten later ook de miehoen toe. Laat de soep nog een paar minuten koken zodat ook de miehoen ‘gaar’ wordt.
Naud die Bont
Naud die Bont
2025-10-02 06:42:09
Count answers : 5
0
Doe de helft van de ui, prei en wortel in een pan samen met het water, de kipfilets, laurierblaadje, stukje foelie en verse peterselie. Breng de soep aan de kook en laat circa een uur pruttelen. Zeef de soep en zet de bouillon terug op het vuur. Pluk de kip uit elkaar met 2 vorken of je vingers. Voeg de rest van de groenten, eventueel een 1-2 extra bouillonblokje(s) en de kip en toe aan de soep. Laat de soep nog een 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 5-10 minuten de vermicelli toe. Voeg naar smaak een snufje zout en/of peper toe.

Lees ook

Hoe lang moet kip koken voor kippensoep?

Breng voor een simpele kippensoep 390 g kipfilet aan de kook in 2 l water. Kook afgedekt 15 minuten Lees meer

Kan je rauwe kip in soep doen?

Ik zou ook de kip niet echt laten trekken, dus in koud water opzetten als bouillon, maar als het wat Lees meer

Sjoerd Ruijs
Sjoerd Ruijs
2025-10-02 05:54:38
Count answers : 4
0
Snijd de prei in dunne plakjes. Schil de winterpeen schillen en snijd deze in blokjes. Snipper 1 van de uien. Kneus de peperkorrels of gebruik een pepermolen om ze fijn te malen. Doe de kippenbouten in een ruime pan en voeg de prei, water, winterpeen, ui, peperkorrels, tijm, het laurierblaadje, foelie en de helft van de peterselie toe. Voeg geen zout toe. Breng aan de kook en schep eventueel het schuim eraf. Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen. Als de soep lekker lang heeft opgestaan haal je de kip eruit. Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een soeppan. De groenten en kruiden die je overhoudt kun je nu weggooien. Als de kip is afgekoeld kun je deze gaan pluizen. Dit doe je door het vlees van de botten en het vel te ontdoen en het vlees los te trekken met een vork. Zo houd je mooie dunne stukjes kip over en deze doe je weer terug in de bouillon. Zet de bouillon met de kip weer op het vuur. Snijd het laatste uitje fijn en voeg deze samen met citroensap, de rest van de peterselie, vermicelli en de fijne soepgroenten toe. Laat de kippensoep nog even een kwartiertje laten pruttelen en breng daarna de soep op smaak.