:

Waarom staat mijn zak koffiebonen bol?

Luca van der Laan
Luca van der Laan
2025-08-30 19:29:50
Count answers : 2
0
Na het brandproces geven de koffiebonen CO2 af. Het kan een aantal dagen duren voordat dit gas volledig door de bonen is vrijgelaten. Wanneer de koffie na het branden in een luchtdichte verpakking wordt gestopt, blijft deze de eerste paar dagen wat bol staan.
Nienke van de Pol
Nienke van de Pol
2025-08-30 18:12:30
Count answers : 1
0
Dit ventiel is nodig om de overdruk door verbrandingsgassen te laten ontsnappen die direct na het branden nog uit de bonen komen. Ook speelt de heersende luchtdruk een rol. We hadden in mei en juni langdurige hoge druk. Toen we begin juli in een lagedrukgebied kwamen, bolden onze zakken ook op.

Lees ook

Wat is de beste manier om koffiebonen te bewaren?

Koffiebonen bewaren doe je in een donkere, koele, zuurstofarme en droge omgeving zoals de originele Lees meer

Waar kan ik koffiebonen het beste bewaren?

Het is belangrijk om koffiebonen te bewaren op een droge en donkere plek. Wij raden het daarom aan Lees meer

Joy Klein
Joy Klein
2025-08-30 17:43:38
Count answers : 1
0
Misten ze deze branding vooraf om statische elektriciteit te helpen.
Imke Janssen
Imke Janssen
2025-08-30 16:47:28
Count answers : 3
0
Het is volkomen normaal dat onze zakken met koffiebonen bol staan. Dit is geen teken van een probleem of bederf, maar een natuurlijk proces dat plaatsvindt na het branden van de koffiebonen. Koffiebonen geven na het branden een kleine hoeveelheid koolstofdioxide (CO₂) af. De vrijgekomen CO₂ zorgt ervoor dat de zak soms bol komt te staan. Op sommige zakken is het ventiel iets nauwer, waardoor het CO₂ wat langzamer uitstroomt. Hierdoor kan het voorkomen dat de zak bol blijft staan. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit of versheid van de koffie. Sterker nog, het resterende CO₂ in de zak helpt de bonen te beschermen tegen zuurstof en houdt ze langer vers. Een bolle zak koffiebonen betekent simpelweg dat de koffie vers is en nog CO₂ afgeeft. Dit proces is volledig natuurlijk en een teken van kwaliteit.

Lees ook

Hoe kan ik vochtige koffiebonen bewaren?

Je kan vochtige koffiebonen niet bewaren want door vocht ben je nog verder van huis. Bewaar je koffi Lees meer

Hoe lang kun je verse koffiebonen bewaren?

Koffie is jaren houdbaar, als het maar op de juiste manier bewaard wordt. Als je gemalen koffiebonen Lees meer

Joey Claesdr
Joey Claesdr
2025-08-30 16:00:08
Count answers : 3
0
Het is vergelijkbaar met het roesten van ijzer of het rijper worden van een banaan. Koffiebonen oxideren onder invloed van zuurstof en daarbij komt CO2 vrij. Daarom wordt koffie altijd bewaard in een verpakking met een ventiel. Hierdoor kan de CO2 ontsnappen, maar geen zuurstof naar binnen. En voorkom je dat de zak bol gaat staan.
Ivy Martens
Ivy Martens
2025-08-30 14:20:51
Count answers : 1
0
Tijdens het branden ontstaan er gassen die slecht zijn voor de kwaliteit van de koffie. De oplossing voor dit ogenschijnlijk groot probleem bleek super simpel: een ventiel waardoor er alleen lucht naar buiten kan ontsnappen, en er geen lucht naar binnen kan komen. Deze simpele oplossing was van grote waarde voor de koffie industrie, en alle koffieproducenten begonnen het toe te passen op de verpakkingen. Zodoende hebben wij dat ook gedaan! Zelfs de verpakking van onze koffie draagt dus bij aan onze kwaliteit!

Lees ook

Hoe lang blijven vacuüm verpakte koffiebonen goed?

Koffiebonen worden vacuüm verpakt. In de verpakking zie je een ventiel wat eenzijdig werkt. Dit ve Lees meer

Hoe lang kun je een zak koffiebonen bewaren?

Technisch gezien kan je koffiebonen tot 2 jaar bewaren, maar voor een optimale smaak raden wij het v Lees meer

Thomas de Ruiter
Thomas de Ruiter
2025-08-30 14:17:10
Count answers : 2
0
In de koffieverpakking zit een ventiel door dit ventiel kunnen gassen zoals Co2, ontsnappen die er tijdens de productie in zijn gekomen, na het branden van de koffie wordt deze zo snel mogelijk verpakt. Dit betekent dat er wel lucht kan ontsnappen uit het pak, maar tegelijkertijd geen lucht in het pak kan komen. Licht en zuurstof beïnvloeden de kwaliteit van koffiebonen, vandaar dat deze ventielzakken worden gebruikt.