:

Wat is het geheim van het maken van goede nougat?

Kate Bouthoorn
Kate Bouthoorn
2025-10-20 16:03:27
Count answers : 4
0
Het geheim van het maken van goede nougat is twee soorten siroop gebruiken. De eerste siroop bepaalt de smaak van de nougat en de tweede siroop bepaalt de hardheid. 140 graden C is zachte nougat en 165 graden C is hele harde nougat. Ook is het belangrijk om de suiker en honing siroop langzaam toe te voegen aan het opgeklopte eiwit en suiker mengsel. Extra verwarmen met een gasbrander kan ook helpen om de nougat de juiste structuur te geven. Het gebruiken van een KitchenAid mixer kan ook helpen om een goede nougat te maken.
Johanna Ramcharan
Johanna Ramcharan
2025-10-15 08:11:36
Count answers : 9
0
Suiker, honing en eiwit zijn de hoofdingrediënten. Zorg ervoor dat de kom van de mixer en de garde brandschoon zijn, spoel ze eventueel om met kokend water om hier zeker van te zijn. Splits het ei. Doe het eiwit met een snufje zout in de kom en klop tot een stevig schuim. Wanneer je dit basisrecept voor nougat eenmaal in je vingers hebt, kun je helemaal los wat betreft vulling, kleur en smaak. Doe de suiker, honing en water in een steelpannetje met dikke bodem en breng rustig aan de kook. Gebruik eventueel een spatel om het laatste beetje suikermassa uit het pannetje te krijgen, maar stop hiermee op het moment dat de suikermassa niet meer vloeibaar is. Je moet een technisch recept zorgvuldig doen en moet goed oppassen met hete karamel. Je moet professioneel willen zijn en glucosestroop gebruiken voor het maken van de nougat.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten van nougat?

De ingrediënten van noga zijn: honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterd Lees meer

Welk land heeft de beste nougat?

Wat is de beste nougat ter wereld? Natuurlijk die in Montélimar Wat is de beste nougat van Montéli Lees meer

Chris van den Berg
Chris van den Berg
2025-10-03 09:00:21
Count answers : 7
0
Haar noga-ijsje heeft net de juiste consistentie Het recept kwam van haar Franse grootmoeder en ze had er een Engelse draai aan gegeven. Dat is het geheim van het maken van goede nougat: Grilleer de amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Klop de eiwitten stijf in een kom. Breng de honing met de suiker en de glucose aan de kook en spatel het mengsel meteen door de eiwitten. Goed blijven roeren tot de massa is afgekoeld. Roer de slagroom, de geschaafde amandelen en de fijngehakte pistaches en gekonfijte vruchtjes erdoor.
Imke Gansneb genaamd Tengnagel tot Bonkenhave
Imke Gansneb genaamd Tengnagel tot Bonkenhave
2025-10-03 08:49:49
Count answers : 3
0
De geheimen van zijn succes behoren: zijn geheim bewaarde recept door elke nougatmaker in de stad. Honing, amandelen, ei… zijn de belangrijkste ingrediënten.

Lees ook

Waarom blijft mijn nougat zacht?

In de koelkast wordt hij lekker hard en dan kun je hem goed snijden. Kan ook een kwestie zijn van m Lees meer

Is nougat goed voor je?

Hak nougat is een zachte zoetigheid gemaakt van eiwitten, suiker of honing en noten zoals amandelen Lees meer

Maya van Nimwegen
Maya van Nimwegen
2025-10-03 07:13:43
Count answers : 4
0
Temperatuur is belangrijk bij het maken van nougat, een suikerthermometer is dan ook iets waar je niet zonder kunt bij het maken van nougat. Rooster de noten voor je ze door het eiwit roert, dit geeft meer smaak. Roer de noten terwijl ze nog warm zijn door het eiwit op die manier koelt het nougat niet te hard af en roer je de noten er makkelijker door. De honing bepaalt voor een groot deel de smaak, proef daarom eerst de honing die je wilt gebruiken. Zorg dat de kom waar je de eiwitten in gaat stijfkloppen vetvrij is, doe dit door wat azijn of citroensap op een stukje keukenpapier te doen en hier de kom mee af te nemen. Gesmolten suiker is heet, héél heet, denk hieraan bij tussentijds willen proeven. Nougat die afkoelt, wordt redelijk onhandelbaar, zorg daarom dat je alles klaar hebt liggen. Zorg dat je handen eventueel wat nat zijn zodat je het nougat nog wat kunt vormen.