:

Waarom blijft mijn nougat zacht?

Fien Çelik
Fien Çelik
2025-10-15 10:12:31
Count answers : 3
0
Indien men een zoete, zachte nougat wenst te bekomen zal men ongeveer 100 g bloemsuiker toevoegen.
Ali Jeggij
Ali Jeggij
2025-10-03 12:29:41
Count answers : 11
0
Spatel als laatste de warme noten bij het mengsel. Dit om te voorkomen dat de suikers te vroeg kristalliseren.

Lees ook

Wat is het geheim van het maken van goede nougat?

Haar noga-ijsje heeft net de juiste consistentie Het recept kwam van haar Franse grootmoeder en ze Lees meer

Wat zijn de ingrediënten van nougat?

De ingrediënten van noga zijn: honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterd Lees meer

Casper Kurt
Casper Kurt
2025-10-03 09:31:15
Count answers : 5
0
Het is zo bij nougat dat de eerste siroop de smaak van de nougat bepaald, en de tweede siroop de hardheid 140 graden C is Zachte nougat en 165 graden C is hele harde nougat. Dat recept ziet er goed uit, twee soorten siroop is dus het geheim....Ik ga het proberen 500 gr honing en 75 gr gulcose koken tot 120C 1kg suiker en 125 gr glucose en 10 gr anijszaad koken tot 157C 200 gr eiwit en 50 gram suiker opkloppen tot taai, dan honing lanzaam toevoegen , dan de suiker (van 157) toevoegen. Zijn twee soorten siroop en de verwerking ervan dus het geheim.
Imke Janssen
Imke Janssen
2025-10-03 07:47:48
Count answers : 7
0
Is de temperatuur te laag, dan blijft de nougat zacht. Is de temperatuur te hoog, dan wordt de nougat te hard. Als de suiker- en honingsiroop te koud blijft, stijft de nougat niet goed op. Als de suiker- en honingsiroop daarentegen te warm is, wordt de nougat juist te hard. De temperatuur van de suiker- en honingsiroop zijn belangrijk.

Lees ook

Welk land heeft de beste nougat?

Wat is de beste nougat ter wereld? Natuurlijk die in Montélimar Wat is de beste nougat van Montéli Lees meer

Is nougat goed voor je?

Hak nougat is een zachte zoetigheid gemaakt van eiwitten, suiker of honing en noten zoals amandelen Lees meer

Noëlle van den Velden
Noëlle van den Velden
2025-10-03 07:40:17
Count answers : 6
0
In de koelkast wordt hij lekker hard en dan kun je hem goed snijden. Kan ook een kwestie zijn van mixen. Hij is nu al veel beter, ligt nu te rusten, zaterdag snijden. Het heeft gewoon aan de temp. van mijn water/honing/suiker mengsel gelegen. Ik gebruik dit recept nooit, maar bij mijn recept is het zo hoe langer je mixt hoe steviger het wordt. Op zich ook logisch, want als je je pan op een laag vuurtje laat staan dan duurt het ook heel lang voor je groente kookt.
Hamza Mohan
Hamza Mohan
2025-10-03 06:50:20
Count answers : 6
0
is te laag gekookt dan zal het niet uitharden is het te hoog gekookt dan zal het niet taai maar kogel hard worden Gewoon een paar dagen laten open liggen in een vochtige ruimte

Lees ook

Hoe lang kan ik verse nougat bewaren?

Langer dan 2 maanden in de keukenkast. Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het e Lees meer

Hoe wordt nougat gemaakt?

Witte noga wordt gemaakt van een mengsel van honing en stijfgeklopt eiwit dat bijna vijf uur lang he Lees meer