:

Hoe maak ik een lekkere pannenkoek?

Dion van der Veen
Dion van der Veen
2025-10-05 04:17:18
Count answers : 7
0
Om pannenkoeken te maken, heb je bloem, eieren, melk en zout nodig. Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen om de pannenkoeken extra lekker te maken, zoals geraspte kaas, ham, spek, champignons, paprika, aardbei, banaan, stroop of poedersuiker. Meng in een kom de eieren, de bloem, melk en een snufje zout met een garde of elektrische mixer. Als alle klontjes zijn verdwenen, kunnen de pannenkoeken gebakken worden. Verwarm een beetje boter, margarine of olie in een koekenpan. Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant. Leg de pannenkoek op een bord en dek het bord af met een grote deksel. Bak zo de rest van de pannenkoeken. Verwarm een beetje boter, margarine of olie in een koekenpan. Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant. Leg de pannenkoek op een bord en dek het bord af met een grote deksel. Bak zo de rest van de pannenkoeken. Vergeet niet om iedere keer een beetje extra boter of olie in de pan te doen, voordat je een nieuwe pannenkoek bakt.
Alex Visser
Alex Visser
2025-10-05 02:27:43
Count answers : 7
0
Zelf pannenkoeken maken is helemaal niet moeilijk, en het resultaat is veel lekkerder dan uit een pakje. Met wat eieren, bloem en melk kom je al een heel eind. De lekkerste pannenkoeken maak je helemaal zelf, met dit basisrecept. Voor het maken van mooie, ronde pannenkoeken, gebruik ik een pannenkoekpan. Zorg ervoor dat de pannenkoekpan goed warm is voor je er beslag in doet. Verwarm er een klontje boter in en verdeel het beslag dan in de pan. Bak aan allebei de kanten mooi bruin. Dat kan natuurlijk door de pannenkoek met de pan te flippen, maar je draait hem ook makkelijk om met een spatel. Zelf je pannenkoekenbeslag maken is helemaal niet moeilijk. Eerst zeef je de bloem en mix je dit samen met zout en de helft van de melk. Voeg daarna één voor één de eieren toe en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe.

Lees ook

Welke melk kan ik gebruiken voor vegan pannenkoeken?

Eigenlijk kan je eender welke soort plantaardige melk gebruiken, wat je maar het lekkerste vindt. S Lees meer

Wat is het verschil tussen een Belgische pannenkoek en een crêpe?

Een crêpe is een dunne pannenkoek die zijn oorsprong vindt in de Franse regio Bretagne. Crêpes, ook Lees meer