Er zijn eigenlijk bijna geen vruchten die je niet samen mag eten. Wel is het zo dat fruit dat veel enzymen bevat al kan beginnen te verteren, omdat het in aanraking komt met de spijsverteringsenzymen. Hierdoor kan er weer lucht naar boven komen met als gevolg het laten van een boer. Als je dus geen opgeblazen gevoel en oprispingen wilt krijgen van jouw lekkere smoothie recepten, dan kun je het beste licht verteerbare producten apart mengen en zwaarder verteerbare producten apart mengen. Sommige vruchten zullen namelijk sneller rotten als je deze bij elkaar legt. Er zijn wat vruchten die veel ethyleen bevatten en hier dus ook gevoelig voor zijn. Deze wil je dus los van elkaar bewaren. Zo zijn er nog enkele andere wat meer exotische vruchten die ook erg vatbaar zijn voor dit gas. Scheid deze dus het liefst echt volledig van elkaar. Zo zijn er natuurlijk ook vruchten die helemaal niet vatbaar zijn voor ethyleen en vruchten die dit gas niet produceren maar er wel gevoelig voor zijn wanneer ze ermee in aanraking komen. De vruchten die er totaal niet vatbaar voor zijn, zijn de kersen, ananassen en bessen. Vruchten als dit kun je dus altijd bij andere vruchten bewaren. Watermeloenen en druiven daarentegen, zijn wel erg gevoelig voor het gas. Ze produceren dit overigens niet, maar zullen wel sneller rijpen wanneer ze in aanraking komen met ethyleen.