:

Hoe maak je de romigste cappuccino?

Luna Yalçin
Luna Yalçin
2025-08-26 17:08:39
Count answers : 2
0
Stap 1 Druk op de machine op 'melkschuim' en vang zo'n 20 seconden aan melkschuim op in het kannetje. Stap 2 Zet een sterke espresso van ca. 65 ml in het voorverwarmde cappuccino kopje Stap 3 Terwijl je espresso doorloopt, wals de melk in het kannetje rond tot de melk weer gaat glinsteren. Stap 4 Tik het kannetje met de bodem op het aanrecht om luchtbellen naar boven en uit de melkschuim te krijgen. Stap 5 Schenk de melkschuim met overgave in de espresso
Joep Peeters
Joep Peeters
2025-08-26 16:20:09
Count answers : 3
0
Cappuccino maken met een melkopschuimer gaat makkelijk en snel. Voeg voldoende melk toe aan de melkopschuimer, maar niet meer dan aangegeven hoeveelheid. Zet de melkopschuimer aan en wacht tot de melk volledig is opgeschuimd. Maak ondertussen de espresso klaar in het voorverwarmde kopje. Zorg ervoor dat de espresso klaar is tegelijkertijd met het melkschuim. Schenk het melkschuim in het cappuccinokopje of glas en geniet van je verse cappuccino. Doe (volle) melk in een pannetje en zet het vuur zachtjes aan. Klop de melk met een garde. Hou het pannetje een beetje schuin, dan schuimt de melk sneller op. Doe dit net zo lang tot de melk verandert in melkschuim. Schenk het melkschuim bij je shot espresso en je cappuccino is klaar.

Lees ook

Hoe krijg je een romige cappuccino?

Vul de melkkan met de koude melk tot net onder het begin van de melktuit. Zorg dat je kannetje ongev Lees meer

Hoe maak ik goede cappuccino schuim?

Gebruik wat je in huis hebt om schuim te maken, zoals een elektrische melkopschuimer, een handopschu Lees meer

Nynke The Elder
Nynke The Elder
2025-08-26 14:51:25
Count answers : 3
0
1. Vul de melkopschuimer met melk, maar doe dit niet helemaal tot de streep. 2. Schuim vervolgens de melk op zoals gewoonlijk. 3. Draai rondjes met het melkschuim om alle luchtbelletjes eruit te halen. 4. Schenk een kopje espresso in een cappuccinomok. 5. Houd deze mok vervolgens in een hoek van 45 graden naar jou toe gericht. 6. Neem de melkschuim en schenk dit voorzichtig in de mok. 7. Mik in het begin op het midden van de espresso. 8. Om het hartje te maken, schenk je de melk ietsjes dichter naar de bovenkant van de mok tot deze bijna vol zit. 9. Beweeg je schenkende hand voorzichtig van links naar rechts tijdens het schenken, tot je een soort appelvorm in de schuim ziet. 10. Schenk nu de melk in een rechte lijn naar beneden toe (dus recht door de appel heen) et voilà: je hebt nu een hartje!