:

Wat zit er allemaal in pudding?

Anne Badal
Anne Badal
2025-09-13 08:45:15
Count answers : 5
0
Een pudding kun je zowel warm als koud eten. De warme variant wordt doorgaans gebonden met een substantie zoals maïzena of tarwena, gecombineerd met eieren. De koude variant wordt over het algemeen gebonden met gelatine of zelfs met agar agar, een zeewiersoort. Vaak wordt er bij de koude variant zelfgemaakte pasta’s of vruchtenpuree toegevoegd om het dessert op smaak te brengen. Wat je precies nodig hebt om pudding te maken, hangt compleet af van of je de koude of warme variant wilt maken. Het hangt er ook van af welke smaak je het dessert wilt geven. Wat sowieso handig is om in huis te hebben, is een puddingvorm. Een pudding maken in een puddingvorm is namelijk een stuk makkelijker dan een pudding te maken in een andere vorm. Bovendien krijgt het toetje dankzij een puddingvorm de kenmerkende vorm, waarom het toch wel bekend staat.