:

Hoe kan ik mijn pudding stijf krijgen?

Johannes van Doorn
Johannes van Doorn
2025-09-13 13:00:49
Count answers : 5
0
Beetje hete melk om de dooiers alvast wat op te warmen is goed, kan gerust de helft van de melk zijn. Dan terug in de pan, echt koken hoeft niet, tegen de kook aan is genoeg om het ei te laten binden en maïzena is ook zo gaar. Roer met een garde dan zit er meer beweging in de melk, minder kans op klonten. Maizena altijd eerst met koud water of melk mengen.
Jay van den Pol
Jay van den Pol
2025-09-13 09:01:19
Count answers : 2
0
Laat verder afkoelen totdat het dik en lobbig is. Roer af en toe door het mengsel. Klop de overige slagroom bijna stijf en schep daarna door het lobbige citroenmengsel. Verdeel het mengsel over de vorm of vormpjes en laat tenminste 3 uur in de koelkast opstijven. Of een hele nacht. Dat is zelfs beter, dan hoef je je geen zorgen te maken of je pudding wel voldoende opgestijfd is om hem te storten.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten van vanillepuddingmix?

Vanillepuddingmix bevat meestal maïszetmeel, suiker, vanille-extract en vaak melkingrediënten zoals Lees meer

Wat zit er allemaal in pudding?

Een pudding kun je zowel warm als koud eten. De warme variant wordt doorgaans gebonden met een subs Lees meer