:

Hoe krijg je het perfecte schuim op een espresso martini?

Ivy van der Laar
Ivy van der Laar
2025-09-14 10:41:57
Count answers : 8
0
Een Espresso Martini die goed gemaakt is heeft altijd een goeie schuimlaag. Maar er zit geen eiwit in deze cocktail, dus waar komt die vandaan? In koffie zit namelijk olie. Deze wordt geproduceerd tijdens het branden van de bonen en komt vrij bij het zetten van de espresso. Bij het shaken komt veel lucht in de cocktail en de combinatie van suiker en olie zorgt dat de bubbels lang mooi blijven. Daarom is het goed shaken van de Espresso Martini belangrijk. Shake je te kort, of niet krachtig genoeg, dan is er geen mooie schuimlaag. Het is dus meteen een goede manier om te zien of je een goede techniek hebt. Voor een goeie schuimlaag is het dus belangrijk om echt goed te shaken. Zorg voor een ruime shaker en niet teveel ijs. Als een van beide bekers van je tin vol zit is het prima. Je kan er maximaal twee tegelijk maken in één shaker. Zo heeft de vloeistof veel ruimte om te bewegen en wordt veel schuim gemaakt. Schenk de cocktail in met behulp van een strainer en een finestrainer.
Giovanni Loukili
Giovanni Loukili
2025-09-14 10:21:02
Count answers : 5
0
Het drankje wordt uitgeschonken in een martiniglas en vaak gegarneerd met een koffieboontje. Dat ontstaat door de cocktail krachtig te shaken met ijs in een cocktailshaker. Door je Espresso Martini daarna uit te schenken door het zeefje van je shaker, krijgt de cocktail een mooi, glad schuim bovenop. Zelf een Espresso Martini maken Wil je ‘m zelf maken, dit goddelijke drankje? Gennaro Contaldo (die ken je van Jamie Oliver) doet in onderstaande video voor hoe je dat doet. Heel belangrijk: zorg voor een koud martiniglas. Zet het van tevoren even in de vriezer of koel het met wat ijsblokjes. Ook heel belangrijk: goed schudden! Zo krijg je dat mooie schuimlaagje.

Lees ook

Hoe maak ik de lekkerste Espresso Martini?

Zet het glas koud. Doe dit minimaal 10 minuten voorafgaand aan het maken van de Espresso Martini. Lees meer

Hoe maak je een Espresso Martini?

Zelf een Espresso Martini maken is ook niet ingewikkeld. Er gaat espresso in, wodka, een likeurtje e Lees meer

Hidde Wolters
Hidde Wolters
2025-09-14 09:23:54
Count answers : 7
0
Shake it, shake it, shake it. Des te harder je shaket, des te beter zullen de ingrediënten met elkaar vermengd raken. Schenk je het daarna uit door het zeefje van je cocktailshaker, dan zal je Espresso Martini worden gesierd door een prachtige, gladde schuimlaag. Rustig schenken is daarbij van het grootste belang. Des te harder je shaket, des te mooier zal ook de schuimlaag worden. Wanneer je met grote hoeveelheden werkt, is het minder makkelijk om met een volle cocktailshaker te shaken, wat dus ook zijn effect op het schuimlaagje zal hebben.
Lieke Heijman
Lieke Heijman
2025-09-14 06:59:27
Count answers : 8
0
Wil of kun je dat schuimen niet op eigen kracht doen, pak dan je handmatige melkopschuimer. Schenk het eiwit in een apart glas, houd het glas schuin en klop het op met je melkopschuimer. Dat giet je vervolgens op je cocktail. Je krijgt een dikker schuim als je een scheutje siroop of likeur toevoegt aan het eiwit. Wat blijkt: deze truc werkt óók met een elektrische melkopschuimer. Zo eentje die je neerzet, waarbij je op de knop drukt en de melk vanzelf gaat schuimen. Je giet in dit geval alle ingrediënten voor je cocktail in de melkopschuimer en laat de schuimer het werk doen. Dit werkt ook als je een schuimige laag op je Espresso Martini wil creëren, of welk soort eiwitloze martinicocktail dan ook. Eigenlijk op elke cocktail waar een romige laag op mag.

Lees ook

Hoe krijg je schuimlaag op een Espresso Martini?

Dat schuimige laagje ontstaat door de cocktail krachtig te shaken met ijs in een cocktailshaker. Doo Lees meer

Hoe maak ik een originele Espresso Martini?

Zet een kopje sterke espresso. Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud dit een paar min Lees meer