:

Wat zijn de top 10 typische Vlaamse gerechten?

Dean Wooning
Dean Wooning
2025-09-29 04:33:05
Count answers : 10
0
1. Vlaamse frieten 2. Bourgondische stoofpot 3. Gentse waterzooi 4. Wafels 5. Garnalenkroketten 6. Vlaamse mosselen
Hugo Peters
Hugo Peters
2025-09-25 09:54:45
Count answers : 12
0
Frietjes met mayonaise is een typisch Vlaams gerecht. Stoofvlees mét frietjes is een tweede zeer typerend Belgisch gerecht. Wafels zijn beroemd als typisch Belgisch gerecht. Paling in 't groen is een gerecht dat afkomstig is uit de Scheldestreek. Waterzooi is een soort maaltijdsoep die ontstond in de Middeleeuwen. Witloof met ham uit de oven is comfort food bij uitstek. Tomaat-garnaal is een klassieker die je in zowat elke bistro in België kan terugvinden.

Lees ook

Hoe lang moet rundsstoofvlees opstaan?

Laat het stoofvlees een halfuur op voorhand op kamertemperatuur komen. Laat het geheel stoven tot d Lees meer

Welke kruiden doe je bij stoofvlees?

Laurierblad geeft een subtiele, kruidige toon aan je stoofvlees. Kruidnagel is een intense smaakmak Lees meer

Eliza Arslan
Eliza Arslan
2025-09-15 02:33:14
Count answers : 8
0
1. Stoofvlees met friet 2. Waterzooi van kip of vis 3. Witloof in de oven 4. Paling in 't groen 5. Mattentaart
Nynke The Elder
Nynke The Elder
2025-09-14 22:43:31
Count answers : 9
0
Mosselen met friet is een van de favorieten gerechten van de Belgen zelf en iets dat je moet proberen voor de lokale belevenis. Stoofvlees is een typisch Vlaams gerecht dat zal smelten in je mond en het is perfect voor een koude winterdag. Garnaalkroketten zijn ook een heerlijke variant. Friet met mayonaise is waarschijnlijk de bekendste klassieker uit de lijst. Vol au Vent is in principe wat wij een pasteitje noemen: een rond bladerdeeggebakje gevuld met kippenragout. Gehaktballetjes met krieken zijn een favoriet van jong en oud en een Belgisch gerecht dat iedereen wel een keer per week zou willen eten. Een broodje smos is wat Nederlanders een broodje gezond nemen. Belgische wafels zijn natuurlijk wereldwijd bekend, maar wist je dat er eigenlijk twee soorten zijn? Speculaas zoals wij die kennen is een soort knapperige koek die met speculaaskruiden wordt gebakken en is vooral typisch rondom Sinterklaas. De laatste in ons rijtje Belgisch gerechten zijn de zogenaamde “Brugse kletskoppen” en zoals de naam al zegt, is dit een specialiteit uit Brugge.

Lees ook

Is stoofvlees typisch Belgisch?

De stoofkarbonade of stoverij is een typisch Vlaams gerecht. In Wallonië heet het ook wel carbonade Lees meer

Is 2 uur lang genoeg voor een rundvleesstoofpot?

1,5 uur is voor sucadelappen voldoende, maar 2 uur is nodig voor braad- of riblappen. Het vlees ho Lees meer