:

Wat zijn 5 tips om de perfecte bechamelsaus te maken?

Dirk van den Brink
Dirk van den Brink
2025-09-18 15:31:22
Count answers : 4
0
Verhit een sauspannetje op laag vuur en smelt er de roomboter in. Voeg er dan in één keer de bloem aan toe en roer het geheel goed door elkaar. Kook de bloem zo enkele minuten, totdat het mengsel op 'n deeg lijkt. Je hebt nu een roux gemaakt. Wanneer de bloem goed gaar is voeg je er beetje bij beetje de melk aan toe. Roer ondertussen goed met een garde, om klontjes te voorkomen. Wanneer je alle melk hebt toegevoegd breng je de bechamelsaus terug aan de kook. Je zult nu merken dat de saus indikt. Heeft jouw saus nog wel klontjes, blijf dan stevig roeren met een garde totdat ze eruit zijn. Wanneer de saus dik en glad is voeg je er nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe.
Joep Peeters
Joep Peeters
2025-09-18 14:32:47
Count answers : 6
0
1. Blijf roeren tot de bechamel luchtig wordt en op smaak komt. 2. Voeg op het einde één eidooier toe aan je bechamelsaus en verras je tafelgasten met een saus die mooi glanst. 3. Breng eerst de melk op smaak met kruiden. 4. Vervang de helft van de melk door het kookvocht van de groenten waarmee je de saus combineert, of kook de groenten eerst in de melk en gebruik die voor de saus. 5. Maak eerst een roux en voeg daarna traag koude melk toe aan je roe.

Lees ook

Hoe kan ik kaassaus op smaak brengen?

Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een klein beetje citroensap. Wil je graag extra smaak geven aa Lees meer

Welke kaas is het beste voor kaassaus?

Ik gebruik vaak jong belegen, voor de smaak en smeltbaarheid maar je kunt eigenlijk elk soort kaas g Lees meer

Chris Klein
Chris Klein
2025-09-18 12:29:19
Count answers : 3
0
Laat de boter smelten en goed schuimen in een hoge pot. Voeg in 1 keer alle bloem toe en meng krachtig alles goed door elkaar zodat de bloem en boter homogeen gemengd zijn. Laat 2 minuutjes verder bakken zodat je geen bloemsmaak krijgt. Voeg de helft van de koude melk toe en roer krachtig met klopper de klonters weg en roer tot een gladde dikke massa. Voeg nu de rest van de melk toe en roer met klopper tot een gebonden witte saus.