:

Waarom is mijn kaassaus korrelig?

Zoey de Pruyssenaere de la Woestijne
Zoey de Pruyssenaere de la Woestijne
2025-09-18 17:33:12
Count answers : 3
0
Als je roux niet lang genoeg gekookt is en naar rauwe bloem smaakt als je het proeft, kan je saus ook korrelig worden. Het is ook mogelijk dat je saus korrelig wordt als je niet genoeg roert en klonters in je saus hebt, deze lossen dan niet op.
Dex van de Veen
Dex van de Veen
2025-09-18 15:22:20
Count answers : 9
0
Wil je graag extra smaak geven aan je kaassaus, dan kan je een handje fijngehakte peterselie toevoegen, een scheutje witte wijn of citroensap, of een teentje geplette knoflook. Je kan kaassaus maken met verschillende soorten kaas, zolang hij maar geraspt is. Voeg de kaas beetje bij beetje toe aan de saus en blijf roeren. Anders kan hij samenklonteren in je garde. Vind je de kaassaus te lopend, voeg dan een theelepel maïzena toe om ze dikker te maken.

Lees ook

Hoe kan ik kaassaus op smaak brengen?

Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een klein beetje citroensap. Wil je graag extra smaak geven aa Lees meer

Welke kaas is het beste voor kaassaus?

Ik gebruik vaak jong belegen, voor de smaak en smeltbaarheid maar je kunt eigenlijk elk soort kaas g Lees meer