:

Wat is het recept voor quiche?

Elise van Daal
Elise van Daal
2025-09-21 13:25:31
Count answers : 4
0
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 180º C hetelucht (of 200º C boven- en onderwarmte). Snijd groente in kleine stukjes, kook een paar minuten voor, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Kies je voor een variatie met bijvoorbeeld ui of spekjes, bak die dan eerst en laat even afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze losjes afgedekt 15 minuten ontdooien. Vet een quiche- of springvorm in met boter. Verwijder het plastic aan de achterzijde van het bladerdeeg en maak een stapel van de plakjes bladerdeeg. Bestuif het werkblad, de deegroller en de bovenkant van de stapel bladerdeeg licht met bloem. Rol het bladerdeeg in alle richtingen uit tot een lap van 30 cm. Bekleed de quiche- of springvorm met het deeg. Snijdt de bovenkant netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi een laagje paneermeel over de bodem. Verdeel de vulling over de bodem en verkruimel of rasp de kaas er boven. Kluts de eieren los met de room en breng naar wens op smaak met peper, zout en kruiden. Schenk het ei-roommengsel over de vulling. Bak de quiche in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche even afkoelen voor je hem aansnijdt.
Berat Wigman
Berat Wigman
2025-09-21 12:33:04
Count answers : 8
0
In basis bestaat een quiche uit een deegbodem en een vulling van eieren. Voeg daar verschillende groenten, vlees, vis of kruiden aan toe. Een klassieke quiche, zoals de quiche Lorraine vind ik ontzettend lekker. Deze hartige taart vul ik met eieren, room, spek en kaas.

Lees ook

Is het beter om slagroom of melk te gebruiken in quiche?

Voor een zijdezachte en vooral romige custard kun je het beste gelijke hoeveelheden slagroom en voll Lees meer

Welke bodem voor quiche?

Een quiche heeft officieel namelijk een bodem van kruimeldeeg. Voor een quiche met asperges en gruy Lees meer

Vincent Koç
Vincent Koç
2025-09-21 11:52:03
Count answers : 12
0
Quiche is een open hartige taart, gemaakt van een zanddeegbodem. De vulling is een luchtige mix van opgeklopte eieren en room. Na het maken van de mix voeg je groenten, vis of vlees toe. Quiche is een open hartige taart, gemaakt van een zanddeegbodem. De vulling is een luchtige mix van opgeklopte eieren en room.
Gijs van de Berg
Gijs van de Berg
2025-09-21 11:14:22
Count answers : 10
0
Gebruik voor een gezonde quiche liever deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg of filodeeg. Deeg voor hartige taart bevat minder calorieën, minder vet dan bladerdeeg en minder koolhydraten dan filodeeg. Een quiche bodem kun je op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld van bladerdeeg, filodeeg of eigengemaakt deeg. Je kunt quiche ook glutenvrij maken door de bodem te maken met kikkererwten en havermeel.

Lees ook

Kun je een quiche van te voren maken?

Mocht je de mini quiches van tevoren willen maken dan kan dat. Bewaar ze, nadat ze zijn afgekoeld i Lees meer

Welke kruiden door quiche?

De kruiden die in quiche gebruikt worden zijn onder andere Provençaalse kruiden en nootmuskaat. Als Lees meer

Luc Soekhoe
Luc Soekhoe
2025-09-21 09:13:19
Count answers : 6
0
1. Quiche lorraine: Deze heerlijke Franse klassieker maak ik met spekjes en prei. 2. Quiche ham en prei: Makkelijk om te maken, snel klaar en zo ontzettend lekker! 3. Quiche met broccoli, kaas en spekreepjes: Bomvol groenten, bomvol smaak en zo klaar. 4. Quiche met feta, spinazie en tomaat: Makkelijk om te maken, ideaal om voor te bereiden, gezond, snel klaar. 5. Quiche spinazie en gorgonzola: Een lekkere vulling van spinazie en gorgonzola, heerlijk! 6. Quiche met zalm en broccoli: Lekker met vis! 7. Mini quiche met spinazie en geitenkaas: Ze zijn vega en heerlijk als bijgerecht. 8. Vegan quiche: Met pompoen, een heerlijke, makkelijke en volledig plantaardige quiche met pompoen, spinazie en silken tofu. 9. Aspergequiche: Binnen het seizoen maak je hem natuurlijk met zowel witte als groene asperges.