:

Wat zit er in Luikse stroop?

Jayden van der Ven
Jayden van der Ven
2025-10-24 04:06:54
Count answers : 8
0
De Luikse stroop is een melasse die ontstaat uit het stoven en inkoken van appel- en/of perensap. Na enkele uren krijgt men een donkerbruine pasta die doorzichtig wordt bij het uitsmeren. Men gebruikt de Luikse stroop als smeerpasta, samen met kaas van Herve of kwark. Het mengsel van witte kaas (maquée) en stroop wordt in het Waals stron d’poye (kippenuitwerpselen) genoemd.
Aaron Matthews
Aaron Matthews
2025-10-15 18:39:27
Count answers : 8
0
Luikse siroop wordt gemaakt door vooral appels en peren langzaam te koken tot een rijke stroop. Het resultaat is een natuurlijke lekkernij met een zoete smaak en een frisse toets. Er komt geen geraffineerde suiker of kunstmatige toevoeging aan te pas – alleen puur fruit.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten van cuberdon?

Ingrediënten van de Cuberdon-crème brûlée zijn 6 Cuberdons, 500 ml room, 4 eidooiers, 50 g fijne sui Lees meer

Hoe worden cuberdons gemaakt?

Cuberdons worden nog steeds geproduceerd op basis van het originele recept van 1873. Hij wordt gemaa Lees meer

Dex van de Veen
Dex van de Veen
2025-10-10 00:47:17
Count answers : 9
0
Luikse siroop 2 Kg appelen 6 Kg peren De streek was dan ook bezaaid met tal van boomgaarden vol appel- en perenbomen.
Tijs Kerkhof
Tijs Kerkhof
2025-10-04 22:33:56
Count answers : 6
0
Luikse stroop bestaat in diverse varianten: doux (zoet), demi-doux (halfzoet) en sur (zuur). Tegenwoordig zoeten sommige producenten hun Luikse stroop aan met dadels, suikerbietensap of zelfs suiker, maar oorspronkelijk waren de enige ingrediënten appels en peren. Het wordt gemaakt door de vruchten langzaam in hun geheel te koken, ze dan te persen of te centrifugeren, en vervolgens hun sap nog enkele uren in te koken in aanwezigheid van pectine uit de appelschil. Dat laatste gebeurt in koperen ketels. Vier familiebedrijven gebruiken alleen traditionele appel- en perenrassen om ze te behoeden voor verdwijning. Het bedrijf Meurens gebruikt dadels voor een korter productieproces en een zoeter resultaat.

Lees ook

Hoe lang blijven cuberdons goed?

Deze korte houdbaarheid verklaart waarom cuberdons vooral in eigen streek te verkrijgen zijn. Week n Lees meer

Wat is cuberdon in België?

Een cuberdon is een kegelvormige Belgische snoep en een populaire lokale lekkernij in Gent. In het Lees meer

Yusuf de la Rive Box
Yusuf de la Rive Box
2025-09-22 03:22:19
Count answers : 6
0
Geen informatie.
Louise van den Pol
Louise van den Pol
2025-09-22 00:29:11
Count answers : 3
0
Ingredienten: geconcentreerd sap van gekookte vruchten 65% (peren, appelen, dadels) suiker 35%, voedingszuur: citroenzuur.

Lees ook

Hoe maken ze cuberdons?

Cuberdons worden bereid met Arabische gom. De Eeklose kunstenaar Paul D'havé kreeg de opdracht om d Lees meer

Wat zijn de ingrediënten van luikse siroop van de Belgen?

Tegenwoordig zoeten sommige producenten hun Luikse stroop aan met dadels, suikerbietensap of zelfs s Lees meer