:

Wat is een perfecte combinatie met kaas?

Amina Yildirim
Amina Yildirim
2025-10-27 20:22:23
Count answers : 4
0
Noten, zoals naturel of licht geroosterd, gaan goed samen met de meeste kazen. Brood, zoals stokbrood of crackertjes, mag niet ontbreken. Iets zoets, zoals gedroogd fruit, confiture of stroop, is ook een goede optie. Fruit, zoals druiven, vijgen of peer, gaat erg lekker samen met kaas. Een glas versterkte wijn, zoals port of Pineau de Charentes, kan worden geserveerd bij de kaas. Een soepele, fruitige rode wijn of een friszure witte wijn kan ook goed smaken bij de kaas.
Lindsey die Bont
Lindsey die Bont
2025-10-17 09:49:52
Count answers : 5
0
Noten en rozijnen zijn een goede combinatie met kaas. Oude harde kazen combineren perfect met chutneys. Una chutney van witloof, appel en ui of paprika past goed bij kaas. Confijturen doen het verrassend goed bij kaas. Een salade met geitenkaas en wat honing smaakt altijd. Geitenkaas in een zoet nagerecht zoals crème brûlée is een verrassende combinatie. Brood heeft een neutraliserende functie en brengt de sterkste smaken in balans. Notenbrood past goed bij zachte schimmelkazen en boerenbrood bij abdijkazen. Rozijnenbrood is een echte aanrader bij zoutere blauwschimmelkazen of oude kazen.

Lees ook

Kun je kaas met thee combineren?

De warmte van de thee, doet de kaas goed smelten zodat je hem beter proeft. Tannines in thee zorgen Lees meer

Welke thee bij kaasplank?

Zachte kazen gaan perfect met florale noten in onze thee, vooral witte thee doet het hier heel goed. Lees meer

Tijs van der Ven
Tijs van der Ven
2025-10-12 08:21:47
Count answers : 9
0
Een jonge Goudse kaas combineert bijvoorbeeld prima met een fruitige witte wijn of een lichte rosé. Bij een zachte brie is een Chardonnay vaak een goede match. Voor blauwe kazen, zoals Roquefort, kun je het beste een zoete dessertwijn kiezen, zoals een Sauternes. De zoetheid van de wijn contrasteert mooi met de pittige smaak van de kaas. Een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc, is vaak een goede keuze. Zoet en hartig zijn perfecte aanvullingen bij kaas. Brood en crackers passen goed bij kaas. Fruit, zoals druiven, vijgen, appelpartjes of peren zijn heerlijk bij kaas. Noten, zoals walnoten, amandelen of pecannoten geven een lekkere crunch en passen goed bij de meeste kazen. Een beetje vijgenchutney of abrikozenjam maakt het helemaal af. Olijven en zongedroogde tomaten zijn een goede toevoeging voor de liefhebber van hartig. Prosciutto of salami passen ook goed op een kaasplank.
Feline Soos
Feline Soos
2025-10-01 12:26:43
Count answers : 3
0
Wijn is een bekende keuze bij kaas, maar ook bier kun je goed combineren. Het zuurtje dat in bier zit gaat perfect samen met het vettige van de kaas. Naast diverse dranken kan je een kaasplateau ook aanvullen met andere begeleiders, zoals brood, confiture, fruit of rauwkost. Denk bijvoorbeeld aan appelstroop bij roodbacterie kazen, of vijgencompote bij blauwaderkazen.

Lees ook

Kun je thee drinken met kaas?

Thee past prima bij kaas.weet je waarschijnlijk al. Kaas is het perfecte target om de smaak van de t Lees meer

Waarom thee bij kaasfondue?

Cola bij de kaasfondue gaat klonteren in de maag, waar thee juist de spijsvertering bevordert. Nooi Lees meer

Marit Uzun
Marit Uzun
2025-09-23 06:56:06
Count answers : 8
0
Jonge kaas met komkommer;Brandnetelkaas met mosterddip;Manchego D.O.P. met vijgenchutney;Pecorino chili met sinaasappelcompote;Burrata met tomaat & olijfolie;Oude kaas met dadelstroop;Jonge kaas met Mosterd-dilledip;Harde geitenkaas met kweeperendip;Zachte geitenkaas met walnoot & honing;Koemelkkaasje met gember/ananas;Brie/camembert met gekarameliseerde uiencompote;Blauwe kaas met balsamicostroop;Gruyère, Emmentaler, Morbier en Tomme blanche kaas met rode port;Kaas naar keuze met zoet/fris fruit, zoals druif, vijg, dadel, abrikoos en framboos.
Sam van Kasteelen
Sam van Kasteelen
2025-09-23 04:36:53
Count answers : 8
0
Het zijn een paar vrij eenvoudige regels om tot een goede combinatie te komen. Een Manchego met Rioja is ook een leuke combinatie. Bieren laag in alcohol passen goed bij milde kazen. Jong belegen kaas met alcoholarme IPA Frisse, jonge geitenkaas met een middelkrachtig bier – 5 tot 7% Hollandse geitenkaas met fenegriek met een romige tripel Gerijpte Gruyère met een krachtig stout Brokkelkaas met barley wine Thee is gemiddeld wat dominant en legt dus onverwachte smaken bloot. Denk maar aan rauwe noten of amandelen. Noten gaan goed samen met kaas, botsen niet in smaak en neutraliseren vaak zelfs de smaak tussen de verschillende kazen door. Worst kan ook een leuke aanvulling zijn. De Siciliaanse ‘Nduja geeft flink wat pit en kan tegengas geven aan oudere kazen als Parmigiano Reggiano, overjarige Comté of Gouda, maar ook aan een verfijnde kaas als Nababbo: een Italiaanse kaas uit volle geitenmelk. Veel producten die uit dezelfde streek komen passen goed bij elkaar. Noord-Spanje: Manchego, Rioja, fuet, vijg Oost-Frankrijk: Comté, vin jaune, saucisson sec, walnoot Belgisch Limburg: Hervé, trappistenbier, Luikse stroop, appel Taleggio, puntpaprika, geroosterde amandelen, bockbier Camembert, gedroogde (zoete) abrikoos, droge worst met venkel, Darjeeling Oude Hollandse geitenkaas, lente-ui, truffeltapenade, Barolo

Lees ook

Kun je thee drinken nadat je kaas hebt gegeten?

Water, thee, bouillon of verdund vruchtensap zijn geschikt. Drinken is extra belangrijk als je ook Lees meer

Wat te drinken bij kaasplank?

Voor lichtere kaasjes als schapen- en geitenkaas, witschimmelkaasjes en lichte harde kazen kun je he Lees meer